SRBIN NE MOŽE BITI KOMANDIR!: Velikobošnjačka politika u Bosanskom Petrovcu otežava živote našim ljudima

M. GRUBOR

24. 05. 2022. u 07:13

BOSANSKI Petrovac, čije je stanovništvo većinski srpsko, ne može da ima Srbina za komandira policije, što je rezultat velikobošnjačke politike, koja udarajući na Aneks sedam Dejtonskog sporazuma nastoji da poništi sve što je srpsko, govori predsednik Odbora za prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović.

СРБИН НЕ МОЖЕ БИТИ КОМАНДИР!: Великобошњачка политика у Босанском Петровцу отежава животе нашим људима

Foto D. Pozderović

- Iako je stanovništvo koje taj komandir treba da štiti srpsko, Srbi ne mogu da budu izabrani za komandira. To sve dovodi do toga da po selima haraju migranti, a policijsku stanicu kada zovete oni nemaju dovoljno ljudi ili vozila, što se na kraju završi tako što migranti načine ogromnu štetu i narodu stvori osećaj nesigurnosti - govori Radanović.

Govoreći o verskim objektima na području Bosanskog Petrovca, Radanović ističe činjenicu da su sve pravoslavne crkve bile spaljene do temelja u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu obnovljene, ali da se i dalje nalaze u nezavidnom stanju.

Imamo Crkvu Svetog Ilije u selu Vrtoče, koja je obnovljena ali koja i dalje nije u zavidnom stanju, dok su male džamije širom Republike postale ogromni minareti, kao da neko želi da iritira nekoga - dodaje Radanović.

Ono po čemu je Bosanski Petrovac bio poznat je Park narodnih heroja, u kojem su pre rata bile postavljene biste 22 narodna heroja Drugog svetskog rata.

Nakon rata Bošnjaci su uništili Park narodnih heroja, sklonivši 22 biste u nekakav podrum da bi tu izgradili džamiju i to je osnova njihove politike.

- Nakon toga imamo izjavu hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, koji poredi tzv. Armiju BiH sa antifašističkim, a neće da kaže šta je urađeno sa Parkom narodnih heroja - zaključio je Radanović.

MALTRETIRANjE SLUŽBENIKA

ĐORĐE Radanović podseća na slučaj maltretiranja policijskih službenika, koje je skupo koštala proslava Badnjeg dana.

- Oni su bili suspendovani, i protiv njih je vođen disciplinski postupak kako bi bili isključeni iz policije, samo zato što su slavili svoj praznik - ističe Radanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije