VOLI SRBIJU, A VREĐAJU JE ZBOG BOJE KOŽE: Posle pesme "Kosovski božuri" sa Dejanom Petrovićem, Stela Muleka na meti napada

V. N.

25. 01. 2022. u 12:19

PROSLAVLjENI trubač Dejan Petrović snimio je sa svojim "Big bendom" i prijateljicom iz Konga Stelom Mulekom, obradu prelepe pesme "Kosovski božuri (Ej, dragi, dragi)".

ВОЛИ СРБИЈУ, А ВРЕЂАЈУ ЈЕ ЗБОГ БОЈЕ КОЖЕ: После песме Косовски божури са Дејаном Петровићем, Стела Мулека на мети напада

Foto Instagram/stella_muleka

Stela, objasnio je Dejan, veoma voli Srbiju, našu kulturu, ljude, a naročito muziku i na njegov poziv da otpeva pesmu se rado odazvala. Ali, otkako se spot za ovu numeru pre 15 dana pojavio na "Jutjubu", Stela se našla na meti zluradih komentara vezanih za naciju i rasu.

Zato je na "Instagramu" otvorila dušu i na čistom srpskom jeziku se prvo zahvalila Dejanu što ju je pozvao da bude deo ovako lepog projekta, jer on zna, kao i njena porodica i pravi prijatelji, koliko voli Srbiju kao zemlju i poštuje njenu kulturu.

- Provela sam mesec dana učeći da igram kolo sa svojim sjajnim kumom i šest meseci sam učila srpski jezik, kako bih mogla da upišem fakultet ovde - napisala je Stela.

- Uz pomoć porodice položila sam sve ispite na srpskom sa ocenama 9/10, osim ekonometrike iz koje sam imala nižu ocenu. Razumem da je Kosovo osetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo otpevala zbog popularnosti i slave, imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogađa. Kao prvo, ja nisam iz Amerike, već iz Afrike.

Foto Instagram/stella_muleka

Kao drugo, to nije džungla, nemam divlje životinje u dvorištu, niti sam došla u Srbiju jer sam migrant. Žao mi je svih vas koji pričate o kulturnom odobravanju, ili da je mešanje rasa genocid, jer vidim da imate toliko mržnje u sebi da morate da je usmerite na nekoga.

Ali, ta osoba neću biti ja.

Stela se, potom, izvinila onima koji žele da im snajka ima plave oči i zlatnu kosu, naglasivši da ona ima tamne oči i tamnu kosu i da, kao takva, ostaje ovde:

- Jedini način da napustim Srbiju jeste da budem deportovana, što se neće dogoditi, jer se svaki dan trudim da ne prekršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonom i poštujem ga. I ostavite na miru moju porodicu - ne šaljite im poruke na "Instagram" i "Fejsbuk" kako ne želite crnce i crnkinje u Srbiji, jer veliki deo vas živi u inostranstvu - u Africi, Americi, Aziji, i niko vam ne govori da se vratite u svoju zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)