TIP DERBI - PETO KOLO KVALIFIKACIJA ZA SP "Sajdžije" izazivaju šampiona

Novosti online

04. 09. 2021. u 12:00

ZAHUKTALE su se kvalifikacije za Mundijal širom evropskog kontinenta, a za vikend će u derbijima kola snage odmeriti Ukrajina i Francuska u Kijevu (subota. 20.45), odnosno Švajcarska i Italija u Bazelu (nedelja 20.45).

ТИП ДЕРБИ -  ПЕТО КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП Сајџије изазивају шампиона

Tanjug

Svetski šampioni su nezadovoljni rezultatom na Evropskom prvenstvu i pokušaće da što pre izvidaju rane od bolne eliminacije od Švajcarske.

Sa druge strane, ekipa Andreja Ševčenka nije briljirala na šampionatu Starog kontinenta, ali se domogla četvrtfinala. U prvom kolu u Parizu bilo je 1:1, da bi Ukrajinci nakon toga zabeležili remije protiv Finske i Kazahstana, oba puta 1:1, pa bi ih poraz od “trikolora” znatno udaljio od Katara.

Italijani kao novi  šampioni Evrope, gostovaće Švajcarskoj na “Sent Jakobs parku” u Bazelu. Dve selekcije su odmerile snage na "Olimpiku" u okviru 2. kola grupe A na Euru i bilo je ubedljivih 3:0 za "azure". Mogli su ponovo da ukrste koplja u polufinalu, ali su Španci na jedanaesterce eliminisali "sajdžije". Izabranici Roberta Mančinija su u seriji od čak 34 utakmice bez poraza.

Belgija ima lepu priliku da pred svojim navijačima overi prvo mesto u grupi E protiv Češke, dok će Nemačka protiv Jermenije pokušati da anulira senzacionalni poraz od Severne Makedonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024