KAKAV DAN, OVO SE GODINAMA NIJE DESILO: U nedelju se igraju nestvarne utakmice širom Evrope!

Novosti online

23. 10. 2021. u 16:12

FUDBAL ponudi istinske spektakle u nedelju, 24. oktobra.

КАКАВ ДАН, ОВО СЕ ГОДИНАМА НИЈЕ ДЕСИЛО: У недељу се играју нестварне утакмице широм Европе!

Ilustracija / Foto Depositphotos

Sjajnih utakmica biće na svim stranama Evrope, a hronološki, evo i koje su najzanimljivije iz bogate ponude:

U 16.15 nestvaran program otvara "el klasiko", najveći meč španskog fudbala. Barselona dočekuje Real Madrid, za kojim zaostaje dva boda posle osam odigranih kola u Primeri.


Samo pola sata kasnije, na programu je veliki derbi Holandije, u kome Ajaks, za koji igra kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, dočekuje ekipu PSV-a koja za vodećim "koppljanicima" iz Amsterdama zaostaje samo bod na tabeli.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Dušan Tadić


Najveće rivalstvo Engleske, između Mančester junajteda i Liverpula, dobiće novu epizodu i to na "Old Trafordu", gde se pomenuti bivši prvaci Evrope sastaju od 17.30. Liverpul je trenutno drugi, sa četiri boda zaostatka za Čelsijem koji je odigrao utakmicu više, a Junajted je na četiri boda udaljenosti od Crvenih.


Od 18 sati kreću dva nova velika derbija: u Italiji se sastaju Roma i Napoli, nekadašnji prvaci, koji su sada četvrti, odnosno prvi na tabeli Serije A, a u isto vreme u Rusiji igraju Zenit i Spartak, koji godinama produbljuju rivalstvo između dve nekadašnje prestonice carske Rusije, Sankt Peterburga i Moskve. Zenit vodi u prvenstvu posle 11 kola, a Spartak hvata poslednji voz u šampionskoj trci, jer ima šest bodova zaostatka.

Tu, međutim nije kraj spektakularnim utakmicama. Naprotiv.

Od 19.30 igra se veliki grčki derbi, između crveno-belih i crno-belih: Olimpijakos dočekuje ekipu PAOK-a. Domaćin je prvi na tabeli, a gost drugi, sa samo bodom zaostatka.

Od 20.45 na programu su još dva velika meča: najveći derbi francuskog fudbala igraju u Marseju Olimpik i Pari Sen Žermen, koji su treći, odnosno prvi na tabeli, a u istom terminu Inter i Juventus igraju čak 242. "derbi d'Italija", u koji oba kluba ulaze sa željom da se primaknu samom vrhu tabele, od kog nerazure deli sedam bodova, a torinsku "staru damu" čak deset.

FOTO: AP

Pristalice Intera

Evo i satnice pomenutih utakmica, kojima treba dodati i da u nedelju igraju i ovdašnji "večiti rivali", i to Partizan od 13.30 protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, a Crvena zvezda na svom terenu od 18.45 protiv niškog Radničkog:

16.15 Barselona - Real

16.45 Ajaks - PSV
17.30 Mančester junajted - Liverpul
18.00 Roma - Napoli
18.00 Zenit - Spartak
19.30 Olimpijakos - PAOK
20.45 Olimpik Marsej - Pari Sen Žermen
20.45 Inter - Juventus


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a