FILIP STEVANOVIĆ: Sve lakše posle "prvenca"

M. Blažić

31. 10. 2021. u 19:28

U POTRAZI je još Filip Stevanović za minutažom i pravom prilikom u dresu Herenvena, a gol kojim je u sredu doneo pobedu svom timu na gostovanju AFC u Kupu Holandije sigurno će mnogo značiti mladom vezisti na planu samopouzdanja.

ФИЛИП СТЕВАНОВИЋ: Све лакше после првенца

Foto: N.Paraušić

Prvenac je verovatno bio razlog iz kojeg se u subotu uveče treći put u sezoni pojavio u startnoj postavi "srca", ali je zbog crvenog kartona saigrača "žrtvovan" već posle petnaestak minuta igre.

Doskorašnji fudbaler Partizana i mladi reprezentativac naše zemlje je u prvom intervjuu za holandske medije otkrio kako se oseća u novoj sredini uz podsećanje koliko mu je u lepom sećanju ostao početak seniorske karijere proveden u Partizanu.

- Sanjao sam o tome da što pre postignem gol i uspeo sam to. Sada mi je malo lakše i opušteniji sam. Verujem da će sada sve krenuti nabolje. Spreman sam i željan dokazivanja - istakao je Stevanović na početku razgovora.

Mlađanom fudbaleru društvo u Holandiji prave roditelji i mnogo mu pomažu da se adaptira na nešto sasvim novo i potpuno drugačije u karijeri.

- Drago mi je što su tu. Veoma poštujem svoje roditelje. Majka mi je odsutna na neko vreme, pa sam tu sa ocem. Mnogo mi pomaže što su oni tu sa mnom, teško je objasniti rečima koliko mi to znači kao mladom igraču.

Kada majka nije tu, Stevanoviću je na raspolaganju "klupska majka", žena koja je zadužena za sve sitnice, a takav status je stekla pošto se prema igračima bukvalno ophodi kao roditelj.

- Pričali su mi Miralem Sulejmani i Filip Đuričić o njoj i nisam mogao da verujem dok se lično nisam uverio da su njihove reči potpuno tačne. Ona je legenda. Šta god mi je potrebno, od hrane ili bilo čega, ona je tu. Veoma dobra žena.

Zatim je usledilo podsećanje na dane provedene u Humskoj. I pored "tanke" minutaže u poslednjih nekoliko meseci tokom pozajmice iz Mančester sitija, Stevanović ima samo reči hvale za crno-bele.

- Partizan je moj klub. Uvek sam sanjao da igram za njih. Bio sam srećan pošto me je Siti kupio znajući da mogu da igram za Partizan još šest meseci. Imaju toliko navijača koji daju energiju. Znam da i ovde ima jedan veliki derbi za navijače između Herenvena i Kambura i može se porediti na neki način. Navijači Partizana su zaista ludi, naravno, to mislim u najpozitivnijem mogućem smislu - zaključio je Stevanović. n

JANSEN: MORA BOLjE BEZ LOPTE

STRATEG Herenvena Džoni Jansen veruje da će Stevanovićeva karijera u ovom klubu ići samo uzlaznom linijom, ali ima i zamerke.

- Vidite po njemu da ima veliki talenat. Ono što bi trebalo da se popravi, to je igra bez lopte. U Partizanu je uglavnom igrao na polovini protivnika. Ovde je manje u takvoj situaciji i još se razvija - podvukao je Jansen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere