"CRVENI FENJERI" U GENTU ASOCIJACIJA NA SRBIJU: Beogradska ulica grehova

M. BLAŽIĆ

14. 11. 2021. u 11:15

PRELEPA luka koja je kanalima povezana sa morem, železnički i univerzitetski centar cele Belgije. Znamenitosti koje poseduje Gent poznate su i izvan granica ove zemlje, a nedavni boravak u ovom gradu omogućio nam je da se uverimo da je i glavni grad Srbije Beograd na neki način "obeležen" u srcu Istočne Flandrije.

ЦРВЕНИ ФЕЊЕРИ У ГЕНТУ АСОЦИЈАЦИЈА НА СРБИЈУ: Београдска улица грехова

FOTO: Privatna arhiva

Način po kojem verovatno većina žitelja našeg glavnog grada ne bi volela da bude eksponirana, ali tako je kako je. Nekoliko stotina metara od najstrožeg centra Genta nalazi se jedna uličica, zove se Beogradska, a ono po čemu je prepoznatljiva je to što se u njoj tako maloj i uskoj nalaze "crveni fenjeri" poput onih mnogo čuvenijih u Amsterdamu.

ČOKOLADNI GRAD

FOTO: Privatna arhiva

ZA one koji od slatkog života više vole čokolade Gent je grad iz snova. Prodavnice čokolade, firmirane ili zanatski pravljene nalaze se bukvalno na svakom ćošku u užem centru ovog grada. Jedini problem predstavljaju "nepopularne cene" pošto je kilogram čokolade u proseku 30 evra.

Kada smo saznali da su "prodavačice ljubavi" smeštene baš u Beogradskoj ulici krenuli smo u potragu za podatkom - zašto je baš glavni grad Srbije gradskim ocima Genta asocijacija za greh?

Pravi odgovor nismo dobili, ali jesmo nekoliko koji se odnose na principe funkcionisanja najstarijeg zanata na svetu. Izlozi sa devojkama raznih rasa i starosne dobi naređani su jedan do drugog duž cele Beogradske ulice koja nije duža od 200 metara. Fotografisanje praznog izloga ne predstavlja nikakav problem, ali svaki pokušaj ovekovečavanja dame koja čeka mušteriju predstavlja "smrtni greh".

FOTO: Privatna arhiva

Kako je prostitucija odavno legalizovana u Belgiji, kao i u Holandiji, ni prodavačice ljubavi nemaju problem da otkriju model po kojem zarađuju za život. Standardna tarifa je 50 evra i svaka od devojaka je u "izlogu" prisutna šest dana nedeljno, praktično od jutra do sutra.

Kako kažu, ne manjka im standardnih mušterija koje "kupuju ljubav" na dnevnoj bazi, bez obzira na doba dana i na vremenske uslove. Devojaka ima sa svih strana sveta, najviše iz Mađarske i Rumunije. Svaka od njih zna "gde đavo spava", ali nijedna nema pravi odgovor na suštinski jedino pitanje koje nas je zaista interesovalo - otkud i zašto baš Beogradska ulica?

BONUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere