TIP – TEMA: "Kuva" na Ostrvu i Čizmi

U Italiji i Engleskoj očekuje se neizvesna bitka do poslednjeg kola. Real Madrid i PSŽ su se u Španiji i Francuskoj već izdvojili kao najozbiljniji kandidati za titulu, dok je u Nemačkoj po svim očekivanjima Bajern na vrhu, ali ne toliko dominantno koliko bi trebalo po kvalitetetu koji poseduje.

ТИП – ТЕМА: Кува на Острву и Чизми

Tanjug/AP

Tako zasada izgleda situacija posle skoro polovine trke za šampionske krune u pet najjačih prvenstava sveta. I nema dilleme, kladiocima predstoje nova uzbuđenja i razočaranja kada su u pitanju njihovi omiljeni timovi.

Kao što se i pretpostavljalo, već od starta u britanskoj Premijer ligi „kuva“ od neizvesnoti. Kao glavni konkurenti za tron izdvojili su se Čelsi, Liverpul i Mančester siti i oni su se od početka takmičenja maltene svake nedelje smenjivali na prve tri pozicije. Čelno mesto zasada drže „građani“ Pepa Gvardiole, koji su posle poraza od Kristal Palasa krajem oktobra naređali šest uzastopnih trijumfa i pritom uvek pogađali protivničke mreže najmanje dva puta po meču. Naredni rival su im Vulvsi, njima su u prošla tri susreta dali deset golova. Odmah iza Sitija su „redsi“ Jirgena Klopa, koji su povratili onu šampionsku auru od pre dve godine. U većini utakmica izgledaju kao kaznena ekspedicija, ali i kada im ne ide, uspeju da se „izmigolje“ iz problema i dobiju, baš kao što je bio slučaj proteklog vikenda kada su u sudijskoj nadoknadi savladali Vulverhempton.

Liverpul je najefikasniji sastav Premijer lige, sa skoro tri pogotka po meču, a nema dileme da njihovi navijači zadovoljno trljaju ruke posle briljantnih izdanja i u Ligi šampiona, pa sa velikim samopouzdanjem sada dočekuju Aston Vilu. Znali su da je pobeđuju ubedljivo, ali pamti se i onaj gorki poraz iz pretprošle sezone (7:2), što je dovoljna opomena, ali i motiv više za osvetu.

Što se tiče Čelsija, utisak je malo pokvario prošlonedeljni poraz od Vest Hema (3:2), ali bi mogao da bude popravljen već za vikend kada na „Stamford Bridž“ dolazi tim Lidsa koji voli da se nadigrava sa svima i slovi za favorita kada je u pitanju jedna od omiljenih kladilačkih igara „gol-gol“.

Pored Engleske, i u Italiji napetost može da se seče nožem. Primat zasada drži Milan, sada totalno bez evropskih obaveza, pa može da posveti potpunu pažnju prvenstvenim duelima. Međutim, problem može da napravi povreda komandanta odbrane Simona Kjera, što se dobro videlo u poslednjem okršaju Lige šampiona sa Liverpulom, a te defanzivne nedostatke probaće da iskoristi već za vikend ekipa Udinezea, koja se u prošlosti pokazala kao tvrd orah za „rosonere“. Za petama Milanu je gradski rival Inter, branilac krune koji i pored svih problema i letošnje rasprodaje glavnih igrača deluje kao možda i najozbiljniji kandidat na duge staze što se tiče titule u Seriji A. Naredni protivnik četi Simeonea Inzagija biće Kaljari koji su nekada glatko dobijali. Vredno je napomenuti da Inter samo jednom u prethodnih pet duela sa timom iz Kalabrije nije vadio loptu iz mreže. Treći takmac za prolećne počasti na Čizmi je Napoli, ekipa koja je do pre dva kola bila vodeća, ali je usled povreda nekih od najbitnijih igrača kiksirala u duelima sa Sasuolom (2:2) i Atalantom (2:3). Povratak na pobednički kolosek očekuje se protiv Empolija, koji ne važi za defanzivnog giganta Serije A.

Bundesliga po svim prilikama ne bi trebalo da menja vlasnika šampionske krune ni u ovoj sezoni. Prvi je trenutno Bajern, ali ima samo četiri boda prednosti u odnosu na Borusiju Dortmund, koju su savladali proteklog vikenda (3:2). Naredni protivnik Bavarcima je Majnc protiv kojeg su u nekim prethodnim duelima bili posebno inspirisani i davali po pet ili šest golova. Što se tiče „milionera“, oni će protiv Bohuma lečiti rane sa „klasikera“, a da su ga delimično preboleli pokazali su i u Ligi šampiona ubedljivim trijumfom nad Bešiktašom (5:0).

Šampanjac na hlađenje već bi mogao da stavi PSŽ, jer već ima 11 bodova prednosti u Francuskoj nad drugoplasiranim Renom. Kako bi održali tu prednost, Mesi i kompanija će morati da savladaju Monako u derbiju prvenstva. Real u Španiji po svaku cenu želi da se vrati na tron, osamio se na vrhu tabele ispred Sevilje koja ima osam bodova zaostatka, ali i utakmicu manje. U ovom kolu „kraljevi“ igraju gradski derbi sa Atletikom, od koga nisu izgubili deset proteklih međusobnih dvoboja u Primeri. Crveno-beli nisu slavili još od početka 2016. (0:1)

KVOTE ZA PRVAKA

ENGLESKA

M. siti 1.62

Liverpul 3.54

Čelsi 5.83

ITALIJA

Inter 2.08

Napoli 5.42

Milan 5.50

NEMAČKA

Bajern M. 1.05

Borusija D. 10.83

Bajer L. 95.17

FRANCUSKA

PSŽ 1.02

Marselj 40.17

Ren 48.17

ŠPANIJA

Real M. 1.21

Atletiko 6.60

Sevilja 17.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili