RIVAL PARTIZANA OD 2014. ČEKA NA TITULU: Češki velikan već dugo stoji na klimavim nogama

M. BLAŽIĆ

13. 12. 2021. u 21:00

NAJTROFEJNIJI klub Čehoslovačke je u poslednjoj deceniji daleko od nivoa na koji su navikli ljubitelji fudbala, ali velikan na klimavim nogama iako čeka na titulu od 2014. sada deluje znatno ozbiljnije nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

РИВАЛ ПАРТИЗАНА ОД 2014. ЧЕКА НА ТИТУЛУ: Чешки великан већ дуго стоји на климавим ногама

FOTO: AP

Iskusni stručnjak Pavel Vrba, kojeg u Humskoj pamte kao trenera Plzenja iz prolećnog dvomeča 2018, očigledno je uspeo da napravi tim konkurentan gradskom rivalu Slaviji i Plzenju koji su se od 2014. kitili titulama šampiona u Češkoj.

Trećeplasirani tim šampionata Češke u svojim redovima ima 19-godišnjeg napadača Adama Hložeka za koga su interesovanje već pokazali minhenski Bajern i Borusija iz Dortmunda. Njegova vrednost na "Transfermarktu" je procenjena na 20 miliona evra, a u dosadašnjem delu sezone je potpisao pet golova u svim takmičenjima uz čak 12 asistencija.

Prvi strelac ekipe je Matej Pulkrab sa sedam golova, od čega je tri postigao u nedeljnom duelu protiv Bohemijansa.

Interesantno je da su Spartu u skorijoj prošlosti uspeli da eliminšu i Crvena zvezda i subotički Spartak. Crveno-beli su to učinili u leto 2017, a "golubovi" godinu dana kasnije. Vrednost češkog kluba na "Transfermarktu" je procenjena na 52,9, dok Partizan vredi 30,30 miliona evra.

BONUS VIDEO: STARI ZNANCI: Partizan je prvi put protiv Sparte igrao pre 65 godina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili