DUŠANI SILNI: Srbi vladaju Evropom

Z. Ćorović

10. 04. 2022. u 21:30

SRPSKI asovi nastavljaju da blistaju na evropskoj fudbalskoj sceni, ovog vikenda ponovo su bili u centru pažnje. Dva Dušana su obeležila subotu uveče - jedan u Holandiji, drugi u Italiji. Obojica su odličnim igrama i golovima u drugom poluvremenu doneli pobede svojim timovima.

ДУШАНИ СИЛНИ: Срби владају Европом

FOTO: AP

Tadić je u 29. kolu holandske Eredivizije bio najzaslužniji za preokret Ajaksa protiv Sparte iz Roterdama - 2:1 (0:1). Autsajder je pretio senzacijom u Amsterdamu dok naš as nije uzeo stvari u sveoje ruke. Kapiten "kopljanika" je prvo u 49. minutu asistirao Klasenu za izjednačenje, da bi u 61. doneo svome timu trijumf posle pogotka za bele tačke.

Ajaks se ovim trijumfom učvrstio na prvoj poziciji, sa četiri boda više od prvog pratioca PSV Ajndhovena. Ako bude odbranio titulu na kraju sezone, što je vrlo izvesnio, najveće zasluge imaće lider ekipe Dušan Tadić, koji je do sada, na 29 prvenstvenih mečeva, postigao 12 golova i zabeležio čak 17 asistencija.

Italijanski mediji ponovo ne štede reči hvale za drugog Dušana, pa u prvi plan ističu Vlahovića kao jedinu svetlu tačku Juventusa ovog proleća. Duci je majstorskim potezom rešio meč sa Kaljarijem na Sardiniji (2:1) i sa nova tri boda "dama" sigurno drži četvrtu poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

FOTO: Tanjug/AP

 

Vlahović je postigao peti gol u dresu Juventusa u Seriji A, ukupno 22. u sezoni. Do kraja će Srbin voditi veliku bitku za najboljeg strelca kalča, pošto je Čiro Imobile preuzeo prvo mesto na listi, posle jučerašnjeg het-trika za Lacio na gostovanju Đenovi.

Odličnoj formi Tadića i Vlahovića sigurno se raduje i naš selektor Dragan Stojković Piksi iako je još daleko svetsko prvenstvo u Kataru.

MITAR MIROVAO

OČEKIVALO se da će i Aleksandar Mitrović nastaviti svoju strašnu golgetersku seriju, ali se to nije desilo. Fulam je juče neočekivano izgubio od Koventrija (1:3), tako da je Mitar ostao na cifri od 38 datih pogodaka, na isto toliko mečeva u Čempionšipu.

DUŠAN TADIĆ - AJAKS

29 mečeva u prvenstvu

12 golova

7 asistencija

DUŠAN VLAHOVIĆ - JUVENTUS

30 mečeva u prvenstvu

22 gola

5 asistencija

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)