PREDSEDNICA SE VEZIVALA ZA CEV, A SAD... Fudbalska bajka, vaskrsava klub star 123 godine

Novosti online

02. 05. 2022. u 18:34

FUDBALSKI klub Beri prognan je iz engleskih takmičenja avgusta meseca 2019. zbog nemogućnosti da finansijski egzistira. Bio je to jedan od primera surovosti modernog fudbala. Danas, 60.000 stanovnika ovog grada na severnom obodu Mančestera dočekala je vest da će njihov lokalni ponos od sledeće sezone ponovo igrati takmičarski fudbal.

ПРЕДСЕДНИЦА СЕ ВЕЗИВАЛА ЗА ЦЕВ, А САД... Фудбалска бајка, васкрсава клуб стар 123 године

Screenshot / Instagram / rtuknews

Klub se pre četiri leta, za manje od godinu dana posle promocije iz u treću ligu Engleske suočio sa 12 bodova oduzimanja, zbog enormnih dugovanja. U decembru iste godine prodat je za manje od jednog miliona funti. Već tada osoblju i igračima kasnile su plate. Navijači su protestovali a bivša direktorka Džoj Hart iskazala je svoje nezadovoljstvo tako što se lisicama vezala za cev.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RT UK (@rtuknews)

Novi vlasnici nisu uspeli da se izbore sa problematičnim fanansijama, kasnije je i zvanično stavljen katanac na njihov dom "Grig Lejn", uz proglašenje bankrota.

Pre nekoliko meseci pričalo se da je navijačka grupa "Est 1885" kupila fudbalski klub Beri i na taj način ga spasla i ponovo oživela. Oni su dobili pravo na ime, istoriju, grb, stadion i sve ostalo što pripada klubu.

A onda...

Objava FK Beri obelodalnila je da je klub duge tradicije na putu povratka na fudbalsku mapu.

- Nakon što je Berijeva navijačka zajednica uspešno otkupila stadion Grig Lejn uz istorijsku i intelektualnu svojinu kluba, sa svim njegovim uspomenama, obaveštavamo vas da se vraćamo nazad posle tragičnih dešavanja iz 2019.

 

Stadion se trenutno koristi kao skladište za donacije usled krize u Ukrajini. Objekat je zaista u lošem stanju, ali se očekuje finasijska pomoć, kojom će se renovirati, kako bi klub mogao ponovo da zaigra u svojoj kući.

Započeto je ispisivanje prve stranice novog poglavlja u dugoj istoriji ostrvskog kluba. Za neke u Srbiji ovo će biti samo još jedan dragi gost na tiketu i četiri slova više u kladioničarskoj listi. Značaj koji ova vest ima u lokalnoj zajednici za jedan mali industrijski grad, u kome je kotrljajuća lopta skoro pa jedini vid zadovoljstva i zanimacije vikendom je neprocenjiv.

BONUS VIDEO: Aleksandar Stanojević o odličnoj igri Partizana protiv Napretka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)