LANČANA REAKCIJA: Evropski put vicešampiona Srbije u fudbalu skrojen porazom Rendžersa

Novosti online

19. 05. 2022. u 16:10

SINOĆNI trijumf Ajntrahta nad Rendžersom doneće lančane reakcije u žrebu za predstojeća nadmetanja koja vode na evropsku fudbalsku scenu. Epilog meča u kome je nemački predstavnik podigao trofej, namenjen pobedniku drugog po stepenu takmičenja u Evropi, u mnogome će uticati na srpske predstavnike u predstojećim kvalifikacijama.

ЛАНЧАНА РЕАКЦИЈА: Европски пут вицешампиона Србије у фудбалу скројен поразом Ренџерса

FOTO: AP

Naime, Bundesligi po pravilima sledi jedan bonus tim u Ligi šampiona, što će zasluženo biti Kostić i družina. 

Da je pehar završio u vitrinama škotskog kluba, profitirao bi srpski fudbal, to jest vicešampion Superlige. Tu poziciju prema trenutnom plasmanu zauzima Partizan.

Trener Đovani van Bronhost  je propustio šansu da ispiše istoriju kluba iz Glazgova, a  Srbija svoju šansu da ima učesnika plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, sa prednošću povlašćenog žreba. To bi takođe dovelo i do jednog zagarantovanog predstavnika u Ligi konferencija. 

U srpskom fudbalu ljubitelje najvažnije sporedne stvari očekuje foto-finiš maratonske sezone, u kome Crvena zvezda brani dva boda prednosti i titulu aktuelnog šampiona zemlje. 

Direktan tekstualni prenos mečeva koje beogradski večiti rivali igraju u poslednjem kolu, možete pratiti na portalu "Novosti".

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio