KAPITEN ZADOVOLJAN: Jedna zamerka - trebalo je da postignemo i drugi gol

Novosti online

10. 06. 2022. u 12:19

KAPITEN fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da je najvažnije da selekcija pobeđuje uz dobru igru, kao i da je ekipa dominirala u utakmici sa Švedskom.

КАПИТЕН ЗАДОВОЉАН: Једна замерка - требало је да постигнемо и други гол

FOTO: M. Vukadinović

- Najbitnije je da mi pobeđujemo utakmice uz dobru igru. Prvo poluvreme smo totalno dominirali, kao i početkom drugog poluvremena, i to je model kako treba da igramo. Možda jedna zamerka, trebalo je da postignemo drugi gol, da bude sve lakše, ali dobro, pobeda se piše - rekao je Tadić, preneo je danas Fudbalski savez Srbije (FSS).

Fudbaleri Srbije pobedili su u četvrtak uveče u Stokholmu selekciju Švedske sa 1:0, u meču trećeg kola Grupe 4 divizije B Lige nacija.

Vodeće mesto u grupi zauzima Norveška sa sedam bodova, Srbija je druga sa šest, Švedska ima tri boda, dok je Slovenija poslednja sa bodom.

Tadić je rekao da napadački stil odgovara igračima, a da je to prepoznao selektor Dragan Stojković.

- Tako igramo najbolji fudbal i štitimo jedni druge tako što dominiramo utakmicu. Pred kraj, poslednjih 10-15 minuta smo se povukli i protivnik nam je stvorio neke probleme. Ali i tu se pokazao karakter ekipe da smo izdržali da odbranimo 1:0, ali mislim i da je trebalo ranije da rešimo meč - dodao je on.

Istakao je da ne zna koliko je kornera izveo u prethodne tri utakmice, ali i da to pokazuje koliko reprezentacija igra ofanzivno.

- Drago mi je da smo ponovo postigli gol posle kornera, pošto mislim da nam je to veliko 'oružje' i da možemo da ga iskoristimo - rekao je Tadić.

Tadić je za Srbiju odigrao 87. utakmicu, a u junu je po broju utakmica u reprezentaciji prestigao selektora Stojkovića i legendarnog igrača Dragana Džajića.

- Nikad se nisam opterećivao tim nastupima, uz sve poštovanje, mislim da to nije toliko bitno. I u prošlosti igrači koji su odigrali manje nastupa su ostavili veliki trag, nego neki koji su odigrali više - ocenio je on.

Gol za pobedu Srbije protiv Švedske postigao je napadač Luka Jović, kojem je to bio drugi gol u poslednja dva meča.

- Nije mi bilo potrebno mnogo vremena, malo manje od 180 minuta i nadam se da ću da nastavim u istom ritmu i da ću da završim sezonu na najbolji mogući način, a onda se nadamo i novoj sezoni takođe u istom ritmu - rekao je fudbaler Real Madrida.

Na golu reprezentacije Srbije protiv Švedske je bio golman Sevilje Marko Dmitrović, koji ističe da nije važno ko brani, već da ekipa funkcioniše kako treba.

- Nije bitno ko brani, bitno je da ekipa funkcioniše kako treba. Ovde je 30 igrača, i još par igrača koji konkurišu što nisu sa nama, i to će biti baza za naredna takmičenja - rekao je Dmitrović.

Srbija naredni meč igra u nedelju protiv Slovenije, a odbrambeni fudbaler Miloš Veljković dodaje da reprezentacija ide na pobedu u Ljubljani.

- Idemo na pobedu, nismo bahati da mislimo da ćemo lako, ali idemo na pobedu, imamo samopouzdanja - zaključio je Veljković.

Meč između Slovenije i Srbije na programu je u nedelju od 20.45.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNA UVERTIRA PRED DERBI: Radnički 1923 i Čuka odigrali meč o kome će se pričati