VELEOBRT: Fudbalski velikan krade nesuđeno pojačanje Barselone i Arsenala

Novosti online

28. 06. 2022. u 22:39

FUDBALSKI klubovi Barselona i Arsenal važile su za favorite za potpis jednog od igrača koji je među najtraženijom "robom" na letnjoj "fudbalskoj pijaci".

ВЕЛЕОБРТ: Фудбалски великан краде несуђено појачање Барселоне и Арсенала

EPA-EFE/Andrew Yates

Ipak, kako javlja Fabricio Romano, Čelsi je blizu dogovora sa Lidsom da za 55 miliona funti otkupi ugovor zvezde slavnog engleskog tima, Rafinje. 

Levo krilo sprema se da postane drugi ključni igrač koji će ovog leta napustiti tabor Lidsa, posle Kalvina Filipsa, koji prelazi u Mančester Siti.

Čelsi je započeo pregovore i sa Rahimom Sterlingom iz Mančester sitija, a takođe želi Rafinju, kako bi obnavio napadački kadar, koji je prethodne sezone delovao prilično bledo.

Slična situacija je i u Arsenalu, koji je dogovorio kupovinu Gabrijela Žezusa iz Sitija, ali takođe ciljaju i na njegovog brazilskog  sunarodnika, koji je sada na korak da ode na drugu stranu Londona.

Tod Boeli, suvlasnik Čelsija, spreman je da podrži želju Tomasa Tuhela da dovede dva ofanzivna igrača. Nemački strateg je razmišljao o potencijalnim kupovinama  Barseloninog Usmana Dembelea i Ričarlisona iz Evertona, ali je na kraju primarna meta reprezentativac "karioka", kao i brzonogi fudbaler "gordog-albiona". 

FOTO: AP/Tanjug

 

Očekuje se da će Sterling, koji je sa Tuhelom razgovarao o životu na "Stamford bridžu", koštati najmanje 50 miliona funti i da će Siti ove nedelje dobiti uvodnu ponudu Čelsija za napadača Engleske.

On bi trebalo  da poboljša kvalitet u poslednjoj trećini, nakon što je klub pristao da pozajmi Romelua Lukakua Interu. Tuhel bi želeo da izgradi svestraniji napad, a Rafinja, koji može da igra u nizu uloga preko prve linije fronta, mogao bi da predstavlja mudru kupovinu i dugoročno rešenje.

Tuhel i dalje prati Dembelea, koji bi mogao slobodno da napusti Barselonu. Krilni fudbaler Francuske nije pristao da produži ugovor i želi uskoro da odluči o svojoj budućnosti. Međutim, njegovi zahtevi za platom bi mogli biti previsoki za Čelsi.

Rafinja je u oktobru 2020. godine iz Rena prešao u Lids i tada je potpisao četvorogodišnji ugovor.

On je prošle sezone na 35 prvenstvenih utakmica u Premijer ligi postigao 11 golova i imao je tri asistencije.

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a