RAJOLA PRE SMRTI OSIGURAO HOLANDA: Poznate dve zanimljive klauzule u ugovoru napadača Mančester sitija

Novosti online

05. 07. 2022. u 15:30

NORVEŠKI napadač Erling Holand nedavno je potpisao ugovor sa Mančester sitijem. On će biti sigurno veliko pojačanje za engleski klub, a na Etihad stigao je iz Borusije Dortmund u transferu vrednom oko 80 miliona evra.

РАЈОЛА ПРЕ СМРТИ ОСИГУРАО ХОЛАНДА: Познате две занимљиве клаузуле у уговору нападача Манчестер ситија

FOTO: AP/Tanjug

Siti je aktivirao njegovu otkupnu klauzulu i uspeo je dovesti Holanda za dosta nižu sumu novca nego što se očekivalo. Ipak, Norvežanin je dobio ogromnu platu, ali i nekoliko zanimljivih stavki u ugovoru.

Ovaj 21-godišnji napadač sa "građanima" je potpisao ugovor do leta 2027. godine i sedmično će zarađivati čak 400.000 evra.

Engleski mediji su otkrili neke od stavki koje u ugovoru imaju Sity i Holand. Reč je o klauzulama koje će biti aktivne na leto 2024. i 2025. godine.

Navodno, klauzla koja će biti aktivna 2024. godine će omogućiti zainteresovanim klubovima da kupe Holanda za 200 miliona evra ukoliko on pristane da napusti Siti.

Godinu dana kasnije će se aktivirati druga otkupna klauzula i tada će cena norveškog napadača biti 175 milliona evra.

Navodno, on bi tada mogao biti na meti Real Madrida koji će tražiti zamenu za Karima Benzemu. Kako piše španski "AS" kraljevski klub mogao bi aktivirati otkupnu klauzulu Holanda već za dvije godine i kupiti ga za 200 miliona evra.


Njegov menadžer bio je  nedavno preminuli Mino Rajola. On je važio za jednog od najuticajnijih agenata u svetu fudbala. Predstavljao je igrače kao što su Zlatan Ibrahimović, Pol Pogba, Marko Verati, Đanluiđi Donaruma, Erling Haland i Henrik Mhitarjan.

BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je Srbija
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest