"ISPUNIO SAM SVE SNOVE": Jedan od najvećih fudbalskih talenata koji je igrao na Marakani odlazi prevremeno u "sportsku penziju"

Novosti online

08. 07. 2022. u 14:42

BIVŠI fudbaler Arsenala i nekadašnji reprezentativac Engleske saopštio je danas da završava igračku karijeru.

ИСПУНИО САМ СВЕ СНОВЕ: Један од највећих фудбалских талената који је играо на Маракани одлази превремено у спортску пензију

Ilustracija foto: EPA

Džek Vilišir, koji ima 30 godina i koji je ponikao u fudbalskoj akademiji Arsenala, okačio je "kopačke o klin". 

- Sva iskustva koja sam doživeo tokom karijere za mene su privilegija. Od šutiranja lopte u vrtu kao mališan, do kapitena mog voljenog Arsenala i predstavljanja moje zemlje na Svetskom prvenstvu. Ispunio sam snove - napisao je, između ostalog, Vilšir u opširnoj poruci na društvenim mrežama.

On je takođe imao priliku i da zaigra na prepunom stadionu Crvene zvezde 2018. godine. Tada je u okviru meča Lige Evrope, između slavnog londonskog i beogradskog kluba, gostujući tim s minimalnim trijumfom napustio najveći stadion u Srbiji.

Foto: M.Vukadinović

Vezni fudbaler prošao je sve reprezentativne selekcije Engleske, a za A tim "Gordog Albiona" odigrao je 34 utakmice i postigao dva gola.

Svojevremeno najveći talenat Ostrva, pored tobdžija nastupao je za Bolton, Bornmut, Vest Hem, a danski Arhus bio je poslednji tim čiji je dres obukao u karijeri.

Na odluku Engleza da završi karijeru uticale su i brojne povrede, sa kojima je kuburio od samih početaka bavljenja profesionalnim fudbalom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja