NEVEROVATNO: Najsnažniji fudbaler sveta se znoji "kao lud": "Popio sam 30 litara vode, a smršao sam šest kilograma"

Novosti online

15. 07. 2022. u 20:34

FUDBALER Atletiko Mineira, Hulk, izjavio je da je tokom revanš meča osmine finala Kupa Brazila protiv Flamenga smršao šest kilograma, uprkos tome što je popio 30 litara vode.

НЕВЕРОВАТНО: Најснажнији фудбалер света се зноји као луд: Попио сам 30 литара воде, а смршао сам шест килограма

foto: EPA

Bivši reprezentativac Brazila često gubi kilažu tokom utakmica jer se preterano znoji, a posle poraza u Rio de Žaneiru (3:2) morao je na doping kontrolu.

- Ostao sam ovde četiri sata i popio 30 litara vode, ali bilo je teško urinirati. Na početku sam imao 97 kilograma, a završio s 91. Srećom, uspelo je i sada idem kući - izjavio je Hulk, a preneli brazilski mediji.

Flamengo je posle poraza u prvom meču (2:1) savladao Atletiko Mineiro na svom terenu sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale Kupa Brazila.

- Otkako sam došao u Atletiko, ovo je utakmica u kojoj sam najviše dehidrirao. Danas sam izgubio šest kilograma. Umoran sam - poručio je Hulk, koji je nedavno i četvrti put postao otac, pošto mu je bratanica njegove bivše žene na svet donela devojčicu Zeju.

Foto: Instagram

Ranije se povodom svega oglasio i fizioterapeut tima za koji nastupa snažni fudbaler

- Hulk se puno znoji, to nije ništa loše. Zapravo, sportista koji se puno znoji, koristi se najučinkovitijim mehanizmom za hlađenje tela, to se događa znojenjem. Ovaj znoj, kada isparava, uzrokuje da sportista lakše i brže gubi telesnu temperaturu. Dakle, gubljenje više kilograma dehidracijom kroz znojenje nije toliki problem. Potrebno je samo obratiti pažnju na hidrataciju ovog igrača - rekao je doktor.

Legendarni češki napadač Jan Koler je imao sličan problem, čak je na utakmici gubio i više kilograma nego Hulk.

- Naši ljudi stoje kraj terena s bočicama vode i kada Hulk stane, odmah dobije bočicu vode. On puno dehidrira za vreme utakmica i treninga pa zato mora prvi doći po izotoničnu vodu, poručio je doktor Atletiko Mineira.

Podsetimo, Hulk je Atletiko Mineiro pojačao prošle godine i odmah doprineo osvajanju titule prvaka Brazila, prve za tim iz Belo Orizontea posle 50 godina čekanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)