ISTORIJSKI USPEH ZA STADION I KLUB: Liverpul slavi, Enfild dodao 300 tona gvožđa (VIDEO)

Novosti online

21. 07. 2022. u 18:18

U LIVERPULU se slavi kao da je na "Enfild" stiglo pojačanje od 300 miliona, a zapravo na stadion je dodata konstrukcija od 300 tona.

ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ ЗА СТАДИОН И КЛУБ: Ливерпул слави, Енфилд додао 300 тона гвожђа (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Klub je u predsezoni instalirao veliku konstrukciju na krov "Enfild rouda", koja će uvećati kapacitet stadiona. Ceo poduhvat realizovan je uz pomoć 30 inžinjera koji su za manje od 12 sati instalirali gvozdenu konstrukciju od 300 tona na krov stadiona.

Sa novim kapacitetom Liverpul će od naredne sezone moći da primi još 7.000 ljudi, ukupno 61.000. Engleski velikan je na svom sajtu objavio video na kojem se može videti samo mali deo ovog kolosalnog inžinjerskog poduhvata.

- Ovo je jedan od najizazovnijih i najkomplikovanijih delova izgradnje. Bilo je dosta planiranja i bilo je potrebno nekoliko koraka da se započne zbog složenosti samog dizanja konstrukcije. Ovo je istorijski trenutak za stadion i klub, zaista fantastično dostignuće. Veliko hvala neverovatnom timu sa našeg stadiona i izvođačima koji su ovo sproveli na rekordnim temperaturama - poručio je Pol Katil, direktor stadiona.

BONUS VIDEO:  Koliko novca su donele titule najboljima u Top 5 fudbalskih liga?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)