REAL RADI NA BENZEMIN POGON: Karlo Anćeloti našao opravdanje za poraz u El klasiku

Novosti online

24. 07. 2022. u 13:59

FUDBALERI Barselone pobedili su Real sa 1:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u okviru predsezonskih pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije u Las Vegasu.

РЕАЛ РАДИ НА БЕНЗЕМИН ПОГОН: Карло Анћелоти нашао оправдање за пораз у Ел класику

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Iako je se radilo o prijateljskom meču, utakmica je obilovala tenzijama i čestim raspravama igrača dva tima, kako to obično i biva kada koplja ukrste ova dva velika rivala.

Zanimljivo je bilo i na konferenciji za medije, nako završetka El klasika.

Trener Katalonaca, Ćavi Ernandez bio je oduševljen izdanjem svojih pulena na prijateljskom meču protiv madridskog Reala, prenose španski mediji.

- Prvo poluvreme je bilo briljantno, ali je drugo bilo komplikovano. Došli smo ovde da pobedimo i uspeli smo. Imali smo problema pred kraj meča, ali sam zadovoljan ovom utakmicom. Bili smo bolji tim. Za Barselonu nema prijateljskih utakmica, jer uvek želimo da pobedimo, posebno ekipu Reala - rekao je Ćavi.

Foto: EPA-EFE/David Borrat

Sa druge strane, njegov kolega, trener Reala Karlo Anćeloti, opravdanje za težak poraz pronašao je u činjenici da nije mogao da računa na prvu zvezdu tima Karima Benzemu.

- Bili smo bolji na lopti u drugom poluvremenu. U prvom smo se dobro branili u niskom bloku, ali nedostajalo nam je ono malo kvaliteta, koje smo napravili u nastavku meča. Benzema je najbolji igrač na svetu i nedostaje nam kada ne igra. Pokušao sam da rasporedim minutažu, jer lakše je kada se igra sa Kazemirom, Tonijem Krosom i Lukom Modrićem. Međutim, želeo sam da dam šansu i nekim mlađim fudbalerima - rekao je Anćeloti.

FOTO: AP/Tanjug

Nova sezona u španskoj La ligi kreće 13. avgusta. Barselona će u prvom kolu na svom terenu igrati sa Rajo Valjekanom, dok Real gostuje Almeriji.

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)