BISER U RUKAMA DEJANA STANKOVIĆA: Stefan Mitrović nije mogao da zamisli lepši debi u dresu Zvezde

Z. ĆOROVIĆ

25. 07. 2022. u 22:33

BISER je zasijao odmah na premijeri. Mladom Stefanu Mitroviću (19) malo je trebalo da postigne prvenac i oduševi navijače Crvene zvezde, sa kojima je i proslavio pogodak protiv Mladosti u Lučanima (2:1).

БИСЕР У РУКАМА ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА: Стефан Митровић није могао да замисли лепши деби у дресу Звезде

FOTO: FK Crvena zvezda

Iako je Osman Bukari letos plaćen dva miliona evra, Dejan Stanković ga je na poluvremenu ostavio u svlačionici, da bi gurnuo u vatru momka u koga se fudbalski "zaljubio" i brže-bolje ga doveo iz Radničkog. I Stefan je, za razliku od skupog novajlije, pokazao ono što svaki trener u Zvezdi želi da vidi kod svog napadača - posvećenost, hitrinu, prodornost, gol...

- Emocije su neopisive. Hteo bih da se zahvalim treneru Stankoviću na ukazanoj prilici da debitujem. Postigao sam gol i sigurno da nisam mogao ni da zamislim bolji debi u Crvenoj zvezdi. Kada sam ulazio u igru, Stanković mi je rekao da igram kao što sam to radio u Nišu - opušteno, bez straha i sa slobodom - istakao je Mitrović.

Pre nešto manje od nedelju dana, Stefan je na promociji ispričao kako mu je posebna čast što će igrati sa svojim idolom Aleksandorm Kataijem i pokazao selfi sa njim iz Čikaga. Simbolično, "Magiko" mu je u Lučanima posle sjajne akcije asistirao da postigne gol. Kod te akcije, lepo je bilo videti kako se Mitrović iskrao i probio da dođe do zicera.

- Sale mi je asistirao za gol. Neopisivo zaista, on mi je bio idol u Zvezdi, a sad možemo zajedno da igramo. Presrećan sam što mi je baš on pomogao da postignem prvenac - dodao je Mitrović koji je pogodak posvetio roditeljima.

RADOST Stefan Mitrović proslavlja gol sa saigračima/FOTO: FK Crvena zvezda

Sada je već izvesno, Crvena zvezda je dobila nešto posebno u mladom Mitroviću. Pao je na "Marakanu", što bi se reklo, kao dar sa neba. Retko se dešava da jedan devetnaestogodišnjak izazove toliku pažnju i da se o njemu uveliko priča kako će postati veliki igrač. Sa druge strane, to može da bude i opasno, prevelika buka i hvalospevi uništili su mnoge talente.

Sve to odlično zna Dejan Stanković, jer je i sam prolazio kroz sličnu priču, i to sa 17. Zato je Zvezdin trener verovatno i najbolji znalac kako da postupnom i suptilnom obradom Mitrović još dugo sija u Zvezdi i srpskom fudbalu. Dekiju za sada svaka čast što je skupom Bukariju dao do znanja kako pare ne igraju u prvom timu Zvezde, već igrači željni fudbala i afirmacije.

Sa Radnikom u petak

FUDBALERI Crvene zvezde će u četvrtom kolu Superlige dočekati Radnik, a meč će biti odigran u petak od 21 čas. Ova utakmica će biti prilika za osvetu Surduličanima za muke iz prošle sezone, a takođe je i uvertira pred start evropske sezone za crveno-bele, koji će danas posle revanša između Didelanža i Pjunika (1:0 prvi meč) znati rivala u trećem kolu kvalifikacija za LŠ.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)