ZVANIČNO: Bajern našao Levinog naslednika, tinejdžer od 30 miliona stiže u Bavarsku (VIDEO)

Novosti online

26. 07. 2022. u 15:29

FUDBALSKI klub Bajern iz Minhena potvrdio je danas da je doveo mladog napadača Rena Matisa Tela (17).

ЗВАНИЧНО: Бајерн нашао Левиног наследника, тинејџер од 30 милиона стиже у Баварску (ВИДЕО)

FOTO: A. Ilić

Bavarci su za Francuza platili 20 miliona evra, dok će Ren na ime bonusa moći da zaradi još 8,5 miliona evra.

- Bajern je jedan od najboljih klubova na planeti. Radujem se novom izazovu i daću sve od sebe za uspeh tima. Inspirisali su me razgovori sa direktorom Hasanom Salihamidžićem i ostalim čelnicima Bajerna. Posle tih razgovora sam shvatio da želim da dođem u Minhen - izjavio je Tel posle potpisivanja ugovora do leta 2027. godine.

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić izjavio je da je Tel privukao pažnju Bavaraca dobrim igrama u mlađim selekcijama reprezentacije Francuske.

- Matis je jedan od najvećih talenata evropskog fudbala. Brz, tehnički doteran, svestran napadač. Ove godine je postao prvak Evrope sa selekcijom Francuske do 17 godina i bio kapiten reprezentacije na završnom turniru u Izraelu. Dugo smo ga pratili i ubedili da predstojeće važne korake u karijeri napravi baš u Minhenu - rekao je Salihamidžić.

Foto: EPA

Francuski mediji podsećaju da je novi fudbaler Bajern Minhena odrastao u predgrađu Pariza, a u omladinsku školu Rena je stigao pre dve godine.

Tel je prošle sezone odigrao 10 mečeva za prvi tim Rena. On je omladinski reprezentativac "trikolora" za igrače do 17 i 18 godina. Za ove dve selekcije postigao je 10 golova na 15 utakmica.

BONUS VIDEO: Moćna koreografija „delija“ pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024