BUM! Srbin u Madridu: Sin bivše legende Partizana je zvanično postao fudbaler slavnog Atletika (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2022. u 18:15

JOŠ jedan srpski fudbaler obući će dres slavnog Atletiko Madrida...

БУМ! Србин у Мадриду: Син бивше легенде Партизана је званично постао фудбалер славног Атлетика (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Posle Milinka Pantića, Ivana Šaponjića, Mateje Kežmana, Jovana Stankovića, Vladimira Jugovića, Zorana Njeguša, Radeta Bogdanovića, Veljka Paunovića, Vladana Lukića i Aleksandar Aranđelović, super-talentovani Ivan Vasiljević zaigraće u prestonici Španije.

Pored ovih 11 imena koji su nosili dres Atletiko Madrida, a ne treba zaboraviti ni legendarnog Radomira Antića, koji se u sezoni 1995/1996 domogao duple krune sa "jorgandžijama", u konkurenciji slavnog Real Madrida i Barselone.

Sin bivšeg fudbalera Partizana, Petra Vasiljevića, je u redove Madriđana stigao iz Rajo Majadahonde, što je danas i zvanično potvrđeno.

- Često sam slušao priče o neizbrisivom tragu svog oca u Partizanu i posebno golu koji je postigao u finalnoj utakmici Kupa protiv “večitog rivala”. Kasnije je svoju karijeru kao trenera gradio na prostoru Španije, pre svega u Osasuni. Iako sam imao otvoren poziv od strane kluba iz Pamplone, želeo sam da gradim svoj autentični fudbalski put. Jeste možda trnovitija staza , ali je autentično moja sa ličnim sadržajem isključivo zasnovana na prikazu na fudbalskom terenu. Upravo izdanja na poziciji centralnog levog štopera su me preporučila madridskom Atletiku, učinivši mi posebnu čast, ali i obavezu da dam svoj pun doprinos i potpunom posvećenošću napravim neke nove iskorake u karijeri - prve su impresije Ivana Vasiljevića po dolasku u klub sa stadiona Vanda Metropolitano.

Srpski as kome se predviđa velika karijera, radiće pod palicom čuvenog Fernanda Toresa, legende "jorgandžija". 

- Fernando Tores je personifikacija za Atletiko. Sa blizu 400 oficijalnih mečeva zavredeo je najviše mesto u klupskoj istoriji. Kao igrač osvojio je bukvalno sve, od Mundijala do klupskog prvaka Evrope. Biće mi čast da radim sa takvom veličinom punom autoriteta i znam da ću moći mnogo da naučim i nivo igre podignem na još viši nivo”, rekao je talentovani Vasiljević.

NA novom zadartku - Fernando Tores/Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Naslednik čuvenog Petra Vasiljevića, viđen je kao budući reprezentativac, dečak koji bi mogao da bude ponos nacije.

- Najveća čast svakog fudbalera je da zaigra za svoju zemlju. Želim da svojim nastupima za Atletiko zavredim poverenje selektora i u vremenima kada fudbal Srbije, i klupski i reprezentativni doživljava renesansu i progresiju, dam pun doprinos na reprezentativnom polju i predstavim se širem auditorijumu na najafirmativniji način dajući pun doprinos ostvarenjima Orlića - rekao je novopridošli član omladinskog pogona madridskog Atletika, Ivan Vasiljević.

On je potpisao ugovor koji bi trebalo da ga zadrži u prestonici Španije još najmanje četiri godine. Na zvaničnom sajtu kluba, Vasiljević je predstavljen kao igrač koji se dobro služi sa obe noge, da je moćan u skoku i da mu je markacija protivničkih napadača jedna od glavnih odlika i vrlina.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista