POČELA JE PREMIJER LIGA! Arsenalu trijumf u londonskom derbiju: Luka Milivojević ponovo na terenu, topdžije nastavile sa formom iz predsezone

Novosti online

05. 08. 2022. u 22:57

FUDBALSKI klub Arsenal je nastavio sa trijumfalnim izdanjima, nakon sjajnog pripremnog perioda pred novu sezonu najkvalitetnijeg fudbalskog nacionalnog šampionata. U malom londonskom derbiju, savladana je ekipa Kristal Palasa rezultatom 1:0 na otvaranju nove sezone Premijer lige.

ПОЧЕЛА ЈЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГА! Арсеналу тријумф у лондонском дербију: Лука Миливојевић поново на терену, топџије наставиле са формом из предсезоне

FOTO: EPA

O tome koliko su rešeni da ove sezone povrate renome koji je klub izgradio prethodnih decenija pokazali su klinci iz zapadnog dela prestonice već prvih 10 minuta igre.

Arsenal je ušao strahovito agresivno i već po intenzitetu protoka lopte osetilo se da je neki sasvim novi tim izašao na teren Selhrts parka.

Talentovani Gabrijel Martineli je već u 4. minutu propustio kolosalnu šansu kada je sa samo nekoliko metara udaljenosti promašio čist zicer, šutem van okvira gola.

Međutim istom igraču ukazala se nova šansa u 18. minutu, Zinčenko je na daljoj stativi sačekao neugodan korner i glavom prosledio loptu  Martineliju, a Brazilac je iz velike blizine postigao ispostaviće se zlata vredan gol za topdžije. 

Trgao se domaćin nakon primljenog gola i bio ravnopravan protivnik u nastavku meča, ali je Ramsdejl još jednom pokazao da bi mogao biti prvi golman gordog-albiona i sa dve fantastične intervencije spasao Arsenal.

Kako to obično i biva, kada se propuste šanse usledi kazna, pa je Bukajo Saka, uputio jedan centaršut, a štoper Palasa Mark Guehi nespretno je reagovao i poslao loptu iza leđa sopstvenog golmana za konačnih 0:2 i veliko slavlje gostujućih navijača. 

Bivši srpski reprezntativac, Luka Milivojević, ušao je na teren u 75. minutu, što nagoveštava da bi stamenog vezistu mogli ponovo da vidimo u planovima Patrika Vijere.


BONUS VIDEO: Majstorija Kataija
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVALJALA SIRA! Ćerka Luisa Enrikea prešla sa jednog na drugog reprezentativca Španije