"ORLOVI" RANO LETE: Mitrović rešetao protiv Liverpula, Tadić i Kostić krenuli asistencijama

M. BLAŽIĆ

08. 08. 2022. u 15:00

SRPSKI fudbalski reprezentativci definitivno više vole izreku "po jutru se dan poznaje" od "prvi mačići se bacaju u vodu".

ОРЛОВИ РАНО ЛЕТЕ: Митровић решетао против Ливерпула, Тадић и Костић кренули асистенцијама

EPA/EFE

Koristila se u više navrata pomenuta misao širom Starog kontinenta u subotu po podne i uveče na startu najjačih evropskih liga gde su izabranici Dragana Stojkovića uglavnom bili u centru pažnje.

Piksi, za sada, može da trlja ruke gde god da se okrene i pogleda ka učinku momaka od kojih se očekuje da u novembru i decembru predstavljaju Srbiju na kontinentalnoj smotri fudbala u Kataru. Najzapaženiji je svakako bio centarfor Fulama Aleksandar Mitrović, čije su sjajne partije iz Čempionšipa nastavljene u velikom stilu bez obzira što je naspram njega bio Liverpul i čvrsta odbrana "redsa". Gol glavom, izboren i realizovan penal najava su odlične sezone rođenog Smederevca i na glavnoj pozornici u Engleskoj, nadamo se svi i po završetku jeseni kada dođe red na mondijalska zbivanja.

Put do mreže nisu pronašli Dušan Tadić u dresu Ajaksa i Filip Kostić sa svojim Ajntrahtom protiv strašnog Bajerna, ali su asistencijama ušli u statističke kolone. Za kapitena "orlova" je dodavanje za gol u Sitardu protiv Fortune imalo poseban značaj i zbog činjenice da mu je ona omogućila izbijanje na vrh holandskog elitnog ranga kada su u pitanju broj golova i asistencija u 21. veku. Sa 226 kreiranih golova u dresovima Groningena, Tventea i Ajaksa Tadić se osamio na vrhu ostavivši na taj način iza sebe legendarnog holandskog napadača Dirka Kajta.

U Italiji sezona startuje za vikend, a minulog su na programu bili dueli u okviru masovnijeg takmičenja. Torino na srpski pogon je lako eliminisao Palermo (3:0), a praktično sve što je konkretno urađeno je stiglo od Srba. Vanja Milinković-Savić je sačuvao mrežu netaknutom, Nemanja Radonjić je debitovao golom, dok je Saša Lukić prvu utakmicu u kojoj je saigrače predvodio sa kapitenskom trakom na ruci "zakitio" sa golom i asistencijom.

Dobre partije u lakim pobedama svojih timova zabeležili su Marko Grujić i Strahinja Pavlović. Grujić je proveo svih 90 minuta na terenu u pobedi Porta nad Maritimom (5:1), dok je mladi defanzivac odigrao 86 minuta za Salcburgom na gostovanju Hartbergu u meču koji je rutinski dobio šampion Austrije - 2:0.

M. BLAŽIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)