NEVIĐEN SKANDAL! Srbin ne prelazi u Mančester junajted "jer ima anti-albanske stavove"

Novosti online

09. 08. 2022. u 21:27

MANČESTER junajted je san mnogih fudbalera, ali jedan Srbin, koji je bio na korak od prelaska u slavni klub s "Old Traforda", na taj transfer sada može da zaboravi.

НЕВИЂЕН СКАНДАЛ! Србин не прелази у Манчестер јунајтед јер има анти-албанске ставове

Foto: Tanjug/AP Photo

Delovalo je do jutros kao da je zamena za Kristijana Ronalda već spremna, da će, prema pisanju "Gardijana", Mančester junajted za 12.000.000 evra dovesti dokazanog golgetera Marka Arnautovića, koji je briljirao u dresu Bolonje, čiji je strateg srpski strateg Siniša Mihajlović.

Momak srpskih korena, koji igra pod zastavom Austrije, u Premijer ligi je već nastupao za Stouk i Vest Hem, a postigao je 43 gola u šest sezona koliko je igrao u elitnom engleskom takmičenju, ali...

Danas je njegov san o prelasku na "tetar snova" raspršen. I to iz neverovatanog razloga.

No, krenimo redom.

Marko Arnautović je minule sezone bio je jedan od najboljih Mihajlovićevih pulena. Upisao je 32 nastupa i kao najbolji strelac tima sa 14 golova nosio klub sa severa Italije u prethodnom izdanju super-uzbudljive Serije A. 

On se svojih korena nikada nije stideo. Pravoslavne je veroispovesti, naveo je više puta da se uvek prekrsti kada čuje himnu "Bože pravde", njegovo telo krase ćirilične tetovaže, a na kopačkama nosi natpis "Srbija".

Ali, u celu priču odjednom je ušla - Albanija.

"Novosti" će vam u celosti preneti informaciju naših kolega iz "Atletika", američkog sportskog portala koji je veliku pažnju usmerio na evropski fudbal, pa je i angažovao neke od najbolje obaveštenih britanskih novinara da, pre svega, "pokrivaju" Premijer ligu.

I, rečima Lorija Vitvela, priča o tome kako je Arnautović ostao bez angažmana u Junajtedu ide ovako:

Marko Arnautović / Foto: Profimedia


"Mančester junajted je odustao od dovođenja Marka Arnautovića, saznajemo. Bolonja je najpre tokom vikenda odbila prvobitnu ponudu od osam miliona evra za ovog napadača, očekivala se jedna veća, ali je sada Junajted odlučio da odustane od dalje potere za ovim igračem.

Uprava je to rešila posle brojnih žalbi navijača na samu ideju oko dovođenja ovog 33-godišnjaka.

Postoje optužbe da je bivši igrač Vest Hema i Stouka koristio anti-albansku psovku tokom meča između reprezentacije Austrije i Severne Makedonije na EURO2020 (Arnautović je tada optužen da je "majku albansku" opsovao makedonskom reprezentativcu Alioskom, prim. prev.). UEFA ga je tada kaznila sa jednom utakmicom zabrane igranja, a navijači Junajteda su ovih dana slali elektronsku poštu klubu da o eventualnom transferu razmisli.

Tako je Majkl Damevski, koji je poreklom iz Severne Makedonije, pisao Junajtedu jer se 'pita kako će se angažovanje Arnautovića odraziti na klupsku odluku o tzv. nultoj toleranciji prema rasizmu'. Iz kluba mu je odgovoreno da je njegov prigovor - primećen.

Nekoliko navijača je ovim povodom čak direktno pisalo izvršnom direktoru, Ričardu Arnoldu.

Sam Arnautović je na društvenim mrežama insistirao da nije rasista, baš posle pomenute utakmice na prvenstvu Evrope. Takođe je odbacio tvrdnje da je na rasnoj osnovi 2009. uvredio rivala dok je igrao za Tvente.

Trener Erik ten Hag je želeo Arnautovića kao relativno jeftino pojačanje kojem bi popravio svoje napadačke opcije pre nego što se letnji prelazni rok zatvori 1. septembra. Marko Arnautović je prethodno radio i pod komandnom palicom Ten Haga, ali i pomoćnika Junajtedovog trenera, Stiva Meklarena, u Tventeu.

Dao je 43 gola i ostvario 33 asistencije u 184 premijerligaška nastupa, pre nego što je prešao u Šangaj SIPG.

Vratio se prošle sezone u Evropu, potpisavši dvogodišnji ugovor s Bolonjom", podseća "Atletik", uz zaključak da se "Junajted sada okreće drugim napadačkim rešenjima, kada se o pojačanjima radi".

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)