U ZVEZDI TRLJAJU RUKE: Stiže najmanje 11 miliona evra, dve utakmice dele crveno-bele od trostruko veće zarade

Novosti online

10. 08. 2022. u 09:48

FUDBALERI Crvene zvezde obezbedili su evropsku jesen eliminacijom jermenskog Pjunika, doneli su i važne bodove za srpski naconalni koeficijent, a što je možda i najbitnije obezbedili su bogatu finansijsku injekciju od plasmana u grupnu fazu evro-takmičenja.

У ЗВЕЗДИ ТРЉАЈУ РУКЕ: Стиже најмање 11 милиона евра, две утакмице деле црвено-беле од троструко веће зараде

FOTO: FK Crvena zvezda

Od imena tog takmičenja, da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, zavisi i kolika će biti zarada crveno-belih, ali već sada se zna da to neće biti manje od 11 miliona evra.

Toliko donosi preskakanje prepreke zvane Pjunik, što je obezbeđeno pre osam dana petardom na "Rajku", a potvrđeno sinoćnim trijumfom u dalekom Jerevanu.

Naime, plasman u plej-of Lige šampiona donosi pet miliona evra, mesto u žrebu za grupnu fazu Lige Evrope dodatnih 3,6 miliona evra, a Zvezda će i na osnovu klupskog koeficijenta inkasirati 2,5 miliona evra.

Sve je to dobro, čak i odlično, ali plasman u Ligu šampiona donosi znato veći prihod - blizu 30 miliona evra!

Sam plasman u grupu Lige šampiona donosi 15,6 miliona evra. Osim toga, u eliti se svaka pobeda vrednuje sa 2,8 miliona, a remi sa 930.000 evra.

Takođe, i tu se dobija bonus na osnovu koeficijenta, a Zvezdin je sada znatno bolji nego kada je ranije igrala Ligu šampiona, pa trenutno na ime tog bonusa može da dobije po 1.137.000 evra za svako mesto koje je bolja po koeficijentu u odnosu na ostale učesnike.

Ukoliko uđe u LŠ, Zvezda je trenutno u najgorem slučaju bolja od pet ekipa, što znači da bi dobila bonus u iznosu od 6.822.000 evra. Situacija može da se popravi ako ispadnu Benfika, Dinamo Zagreb i Rendžers, pa bi Zvezdin bonus u najboljem slučaju mogao da bude 10.233.000 evra.

Dakle, u najboljem slučaju, Zvezda samo od plasmana u grupe može da dobije 31.533.000 evra.

BONUS VIDEO - Atmosfera na stadionu "Rajko Mitić" prilikom izlaska igrača na teren

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili