MOŽE LI GOL SVE DA POKRENE? Svetozar Marković dao impuls Partizanu pogotkom u Novom Sadu

M. BLAŽIĆ

16. 08. 2022. u 10:00

MOŽE li jedan gol, jedan dobar impuls u trenucima kada je ponovo sve delovalo izgubljeno da probudi usnulu ekipu Partizana?

МОЖЕ ЛИ ГОЛ СВЕ ДА ПОКРЕНЕ? Светозар Марковић дао импулс Партизану поготком у Новом Саду

FOTO: FK Partizan

Odgovor na pitanje koje je verovatno u nedelju uveče postavio svaki navijač crno-belih daće naredne utakmice, pre svega evropski dvomeč protiv Hamruna sa Malte u plej-ofu Lige konferencija (18. i 25. avgust).

Ono što je i na "Karađorđu" bilo vidljivo golim okom je da momcima u crno-belim dresovima pored evidentnog nedostatka samopouzdanja ogroman problem predstavlja fizička sprema. "Labavo" odrađene pripreme su na startu sezone igrački kadar dovele u situaciju da bez obzira na ime i kvalitet rivala nemaju snage za više od 45 minuta ozbiljnog fudbala. Nedostatak agresivnosti, nemogućnost da se promeni i ubrza ritam su od "valjka" napravili "fiću" kojem ne pomaže ni "gurka" sa klupe u vidu saveta i instrukcija da se trgnu. Kada je tako, onda i ne čudi zašto fudbaleri Partizana u većem delu utakmica deluju kao ekipa koja čeka da se nešto povoljno desi, a nije u stanju da preduzme bilo šta konkretno i nametne se rivalu.

KAZNA NOVČANA I SA MANjE NAVIJAČA

PARTIZAN je ispao iz kvalifikacija za Ligu Evrope, nastaviće da se takmiči u plej-ofu za Ligu konferencija, ali uz kaznu koju mu je izrekla UEFA.

Naime, kako su saopštili crno-beli, Evropska kuća fudbala je izrekla klubu iz Humske dvodelnu sankciju:

- Zbog neodgovornog ponašanja dela navijača tokom revanš utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, FK Partizan - FK AEK Larnaka, FK Partizan je kažnjen novčano sa 58.500 evra plus smanjenjem kapaciteta za 2.000 mesta, navodi se u saopštenju vicešampiona Srbije.

Imajući u vidu da je Partizan eliminisan od strane kiparskog AEK-a, ovo smanjenje kapaciteta se odnosi na duel baraža za Ligu konferencija sa malteškim Hamrunom, koji se igra u četvrtak od 21.00 u Beogradu.

I dok će se na fizički deo problema još pričekati kako bi kroz utakmice ekipa nadoknadila propušteno u pripremnom periodu, psihologija bi konačno mogla da postane saveznik poljuljane svlačionice srpskog vicešampiona. Nije gol Svetozara Markovića definitivna potvrda da će Partizan već u četvrtak protiv Hamruna izgledati kao "ponovo rođen", ali ipak nema dileme da će biti od velikog značaja na planu samopouzdanja ekipi koja u poslednje vreme nije verovala u sebe, baš kao što ni navijači nisu verovali u njih.

- Nemam mnogo toga da kažem, osim da svi znaju koliko nam je bila potrebna ova pobeda. Teški su dani iza nas, nadam se da će ovo biti prekretnica i da ćemo se polako vratiti tamo gde i pripadamo - istakao je Marković, strelac pobedonosnog gola protiv novosadske Mladosti.

Za samo nekoliko dana, mladi defanzivac crno-belih je prošao put od tragičara (autogol protiv AEK) do junaka u trijumfu kojim je prekinut niz od pet uzastopnih utakmica bez pobede u dva takmičenja.

- Koliko mi je bilo teško zbog autogola sa Kipranima i utakmice koju je tada trebalo da dobijemo, toliko smo sad dobili infuziju samopouzdanja. Nadamo se svi boljim danima - zaključio je Marković.

Odloženo sa Spartakom

STARTOVAO je Gordan Petrić pobedom na klupi Partizana, a nadgradnja pozitivne atmosfere će morati da se dogodi u izuzetno zgusnutom rasporedu. Crno-bele u predstojećih 15 dana očekuju četiri utakmice, dve u Evropi i dve u Superligi. Prvi izazov je za dva dana u Humskoj protiv Hamruna, dok je revanš plej-ofa Lige konferencija na Malti zakazan za 25. avgust.

Gordan Petrić/FOTO: FK Partizan

Srećom po crno-bele juče je odložen naredni prvenstveni meč sa subotičkim Spartakom, zakazan za 21. avgust u Humskoj. Zatim 27. avgusta Partizan ide na noge Radničkom u Kragujevcu, a kraj paklenog meseca je rezervisan za večiti derbi u Humskoj 31. avgusta.

BONUS VIDEO: Petrić: Čestitate mi na pobedi golom u 95 minutu... Hvala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)