IZ ITALIJE SA OSMEHOM: Piksi gledao dva meča i vratio se zadovoljan

N. ILjUKIĆ

16. 08. 2022. u 11:00

TAČNO sto dana ostalo je do prvog meča fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

ИЗ ИТАЛИЈЕ СА ОСМЕХОМ: Пикси гледао два меча и вратио се задовољан

FOTO: FSS

Stoji u kalendaru upisano da nam na crtu izlazi Brazil, a selektor Srbije Dragan Stojković ne sedi skrštenih ruku, već budno prati svoje "orlove", naročito u Italiji.

Pred ekipom su još samo dve utakmice u Ligi nacija, sa Švedskom u Beogradu (24. 9) i Norveškom u Oslu (27. 9), ali nema sumnje da Piksi već razmišlja i o premijeri svog tima na najvećem fudbalskom događaju na planeti.

Neće Stojković to baš tako lako javno da prizna, više će da fokus baci na ono šta nas čeka u finišu Lige nacija u kojoj "orlovi" sudbinu plasmana na prvo mesto u grupi, samim tim i u viši rang ovog takmičenja sledeće sezone, drže na svojim krilima. Minuli vikend odlučio je da provede u Italiji i da uživo pogleda dve utakmice starta nove sezone Serije A. Prvo je u subotu na "San Siru" video pobedu domaćina nad Udinezeom (4:2), a onda u nedelju na "Artemio Frankiju" u Firenci i utakmicu Fiorentina - Kremoneze (3:2).

POGLED Na stadionu "Aretmio Franki"/FOTO: FSS

Hteo je Stojković u Firenci da na delu vidi malu srpsku fudbalsku koloniju u sastavu domaćeg tima, a imao je sreću da u zvaničnom debiju za "violu", posle neuspelih epizoda u Real Madridu, vidi u pravom svetlu Luku Jovića, koji je u 34. minutu obezbedio svom novom klubu vođstvo od 2:1. Jović je, kao i Nikola Milenković bio svih 90 minuta na terenu, dok su Matija Nastasić i Aleksa Terzić meč proveli na klupi ra rezerve.

Ipak, noć posle utakmice je bila prilika da selektor Stojković sa jednim od svojih pomoćnika, Bratislavom Živkovićem, bude na zajedničkoj večeri sa svom četvoricom srpskih igrača, a u moru fudbalskih tema najviše se razgovaralo o predstojećim izazovima u finišu sezone Lige nacija i o tri duela u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, gde "orlove" osim starta sa Brazilom još čekaju utakmice sa Švajcarskom i Kamerunom.

Stojković se posle male "italijanske turneje" vratio u Srbiju i u narednom periodu će da iskoristi priliku i uživo pogleda utakmice još nekoliko reprezentativaca, koji su širom Evrope počeli da nastupaju za svoje klubove u novoj sezoni.

Samardžić

SELEKTOR Stojković je boravak u subotu po podne u Milanu iskoristio i za susret sa Lazarom Samardžićem, 20-godišnjim supertalentovanim vezistom Udinezea, koji je i kapiten mlade reprezentacije Nemačke.

Lazar Samardžić/FOTO: Tanjug/AP

Zasada nije poznato da li je Piksi uspeo da ubedi mladog ofanzivca rođenog u Berlinu da uskoro promeni dres i zaigra za Srbiju.

BONUS VIDEO: Petrić: Čestitate mi na pobedi golom u 95 minutu... Hvala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)