MITROVIĆA JE TERORISAO, A SADA PREUZIMA EVROPSKOG PRVAKA: Rafa Benitez na pragu povratka u Premijer ligu

Novosti online

04. 10. 2022. u 19:40

Španski fudbalski trener Rafael Benitez mogao bi da preuzme engleskog premijerligaša Notingem Forest, prenose britanski mediji.

МИТРОВИЋА ЈЕ ТЕРОРИСАО, А САДА ПРЕУЗИМА ЕВРОПСКОГ ПРВАКА: Рафа Бенитез на прагу повратка у Премијер лигу

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, File

U pitanju je trener koji je čuvene istanbulske noći 2005. godine napravio veliki preokret u epskom finalu Lige šampiona protiv Milana. Ali, takođe i čovek koji je svojevremeno stajao na putu metorskih visana srpskog golgetera Aleksandra Mitrovića.

Foto: Tanjug/AP

Njih dvojica su tada sarađivali u Njukaslu, a španski strateg po svaku cenu odbijao je da pruži šansu bivšem igraču Partizana, i forsirao čak i Dvajta Gejla, igrača koji po fudbalskim kvalitetima nije ni prići momku iz Smedereva

Benitez bi inače na klupi bivšeg šampiona Evrope - Notingem Foresta trebalo da zameni Stiva Kupera, koji se nalazi pred otkazom zbog slabih rezultata engleskog kluba na startu sezone.

"Šumari" se nalaze na poslednjem mestu na tabeli Premijer lige sa samo četiri boda. Vlasnik kluba Evangelos Marinakis je nezadovoljan rezultatima, pošto je uložio veliki novac u pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka.

Foto: AP

Britanski mediji navode da je samo pitanje dana kada će Kuper da dobije otkaz, a na njegovo mesto trebalo bi da dođe Benitez, koji je trenutno bez angažmana.

Benitez (62) je u Premijer ligi vodio Everton, Njukasl, Čelsi i Liverpul, a bio je trener, između ostalih, i Reala, Valjadolida, Valensije, Intera i Napolija.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna