HOLANĐANI "ISPLJUVALI" KAPITENA SRBIJE: Dušan Tadić na meti brutalnih kritika legendi Ajaksa

Novosti online

05. 10. 2022. u 11:39

ŽELEĆE kapiten Ajaksa Dušan Tadić što pre da zaboravi duel protiv Napolija i to iz dva razloga. Prvi je ubedljiv poraz na "Johan Krojf areni" sa 6:1 u 3. kolu Lige šampiona, a drugi crveni karton koji je zaradio reprezentativac Srbije, nakon čega je dobio salve zvižduka.

ХОЛАНЂАНИ ИСПЉУВАЛИ КАПИТЕНА СРБИЈЕ: Душан Тадић на мети бруталних критика легенди Ајакса

FOTO: EPA

"Kopljanici" su u utorak pretrpeli istorijski debakl, a svet je još jednom dobio potvrdu surovosti modernog fudbala, u kome ste danas danas heroj, ikona navijača, a sutra ste već "persona non grata".

Dušan Tadić je tako kao aktuelni kapiten holandskog giganta ispraćen zvižducima sa velelepnog zdanja koje mu je godinama unazad skandiralo ime. I tu se nije sve završilo, pa su i legende Ajaksa osule paljbu po reprezentativcu Srbije, gotovo odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

- Neshvatljivo je da tako igrate, nešto je moralo da se preduzme. Tadić nije u formi. Poštujem ono što je uradio za Ajaks, razumem to, ali dođe trenutak kada morate da kažeta: igra loše, menjam ga - rekao je bivši reprezentativac Holandije čuveni Rafael van der Vart.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

I njegov kolega analitičar Teo Jansen u Tadiću vidi najvećeg krivca za debakl.

- Tadić sve vreme gestikulira i viče na saigrače, a samo treba da ćuti. Mislim da postoje određena neslaganja unutar ekipe - smatra Jansen.

Istini za volju, srpski kreativni maestro nije na nivou igara iz prethodnih sezona, a ovaj kratkoročni pad forme nije mu oprostio ni legendarni Vesli Snajder.

- Njegova forma počinje da izgleda sramno, kao da je potpuno ostao bez nje. U ovom momentu morate da ga izvučete iz ovakve situacije tako što ćete ga stavite na klupu - rekao je Holanđanin. On smatra da bi trebalo Tadić sam da ukaže treneru da nije u formi i da ne treba da igra.

Vesli Snajder foto EPA

- Razumem ja da je on kapiten, ali on to može da bude i van terena, zar ne? Onda si vrhunski kapiten. Nije problem što ga neće biti na terenu, jer je tu proveo dosta vremena. Da sam tako igrao, ja bih sugerisao treneru: 'Samo me ostavi na klupi' - dodao je Snajder.


BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića