NAPLAĆENI SVI DUGOVI IZ PROŠLOSTI: Moćna Zvezda nokautirala Ferencvaroš, Mađari ovo nikada neće zaboraviti

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 10. 2022. u 20:40 >> 20:40

FUDBALERI Crvene zvezde u trećem kolu H grupe sastali su se sa ekipom Ferencvaroša, tim iz Beograda ubedljivo je slavio 4:1.

НАПЛАЋЕНИ СВИ ДУГОВИ ИЗ ПРОШЛОСТИ: Моћна Звезда нокаутирала Ференцварош, Мађари ово никада неће заборавити

FOTO: Tanjug/AP

Navijači domaćeg tima priredili su nezaboravnu atmosferu a u njoj su se igrači Miloša Milojevića odlično snašli.

Iako sam poraz nije najveći koji je Ferencvaroš doživeo na međunarodnoj sceni (za to su "zaslužni" fudbaleri Porta, koji 1994. pobedili sa 6:0), mađarski klub će sigurno za sva vremena upamtiti ovaj rezultatski debakl u prestonici Srbije.

Vršili su domaći presing na zadnju liniju rivala, ali je prvu polušansu imao Marko Gobeljić sredinom prvog poluvremena.

Ipak, do vođstva crveno-beli došli su sa "bele tačke" u 27. minutu kada je Gelor Kanga uspeo da zatrese mrežu nakon što je Gobeljić odlično ubacio loptu na Mirka Ivanića, a njegov pokušaj glavom pogodio je u ruku Vinga. Realizovao je kazneni udarac Gabonac.

FOTO: Tanjug/AP

Nedugo potom, u 35. minutu Stefan Mitrović pokazao je zbog čega je na njegovom dolasku insistirao Dejan Stanković.

Mladi krilni napadač je udvostručio prednost Zvezde! Pešić je uposlio mladog saigrača, poslao sa levog krila loptu iza Mitrovića, ali je stralac gola to iskoristio da se u okretu oslobodi rivala i da potom neometano uputi precizan udarac za 2:0.

Igrao se 49'minut, Marko Gobeljić je sjajno proigrao Aleksandra Kataija koji je sa vrha šesnaesterca šutirao, nemoćan je bio Dibusi.

Gelor Kanga priredio je deža vi navijačima. Katai je poveo napad u 60. minutu, dodao je do Mirka Ivanića, a on u blizini šesnaesterca proigrao je Kangu, Gabonac je raspalio iskosa po lopti, pravo pod prečku u suprotan ugao, a njegova "kifla" bacila je navijače u trans - 4:0.

FOTO: Tanjug/AP

Nije se predavao Ferencvaroš, zatresao je Zakarijasen gol u 71. minutu. Dobio je odličnu loptu po desnoj strani, a na blok je zakasnio Eraković, Borjan je bio nemoćan - 4:1.

Samo dva minuta kasnije u odličnoj šansi našao se Mirko ivanić, tukao je iskosa po levoj strani, a oovga puta golman rivala dobro je reagovao

U narednom kolu isti ovi timovi sastaće se za sedam dana u Mađarskoj u okviru 4. kola.

Tok meča pročitajte u nastavku:

CRVENA ZVEZDA - FERENCVAROŠ 4:1 (2:0)

(Kanga 27'p, 61', Mitrović 35, Katai 49' - Zakarijasen 71')

Drugo poluvreme

90' Četiri minuta produžen je meč.

FOTO: Tanjug/AP

88' Markinjos je proigrao Maea po desnoj strani, a defanzivac je tukao u prečku već savladanog Milana Borjana.

84' Slavoljub Srnić završio je na travi nakon oštrog starta Večeraija, pokušao je Ivanić da ubaci loptu u šesnaesterac, ali se gosti dobro brane.

78' Ne posustaju crveno-beli, iako imaju rezultat na svojoj strani pokušavaju da napravenjprostor i otvore rivala, ali za sada ne uspevaju da postignu peti gol.

74' Ivanić je imao veliku šansu iskosa, a Dibusi je odlično reagovao.

71'Pankov je zakasnio na desnoj strani, Eraković nije uspeo u petercu da blokira rivala, a Zakarijasen je smanjio zaostatak.

FOTO: Tanjug/AP

71' GOL FERENCVAROŠ!

60' Katai je poveo napad sa centra u 60. minutu. Dodao je do Ivanića, a on prepustio loptu Kangi, Gabonac je iskosa raspalio po njoj, neverovatna "kifla" ušla je u mrežu gostiju, baš kao protiv Krasnodara.

60' GOL ZVEZDA!

58' Večei tek što je ušao u igru, namučio je Borjana. Dobio je previše prostora i snažno raspalio po lopti, ipak, sreća je bila naklonjena domaćinu, te je lopta završila kraj gola.

56' Nezgodna situacija u šesnaestercu Zvezde. Nezgodan udarac uputio je Nguen, a Milan Borjan odlično je reagovao. Nedugo potom golman domaćih požalio se na povredu.

55' Seku Sanogo dobio je žuti karton zbog prigovora sudiji.

49' Utakmicu života igra marko Gobeljić. Fantastično je proigrao Aleksandra Kataija, a onjoš lepše matirao golmana Ferencvaroša.

49' GOL ZVEZDA!

48' Nastavlja domaći sastav u istom ritmu i drugo poluvreme.

46' Nastavljen je meč.

Prvo poluvreme

45+1' Dobio je Aleksandar Katai nezgodan udarac u glavu, završio je na travi krvavog nosa, ukazivala mu se pomoć.

FOTO: M. Vukadinović

45' Mitrović je tukao preko gola, gol aut. Dva minuta produženo je prvo poluvreme.

42'  Nguen je ponovo raspalio iz daljine, tik iznad prečke Milana Borjana.

35' Mladi Stefan Mitrović odlično se snašao u šesnaestercu Crvene zvezde, plasirao je loptu u mrežu mađarskog tima manirom iskusnog napadača iako se radi o mladom fudbaleru.

35' GOL ZA ZVEZDU!

33' Mogla je Crvena zvezda do drugog gola. Aleksandar Katai je iz prekida proigrao Aleksandra Dragovića, a on je tukao glavom, odbila se lopta o travu i prešla preko prečke.

30' Lukav pokušaj Gelora Kange, a na dodavanje Gabonca zakasnio je Mirko Ivanić.

27' Gelor Kanga je sa penala bio siguran, poslao je loptu u levu stranu pod prečku.

27'' GOL ZA ZVEZDU!

25' Gobeljić je još jednom zadavao glavobolje defanzivcima Ferencvaroša, pokušao je da pronađe Mirka Ivanića na petercu, samo korner. Ipak, usledio je kraći prekid zbog VAR provere, gledao je Lorenc Viser snimak zbog mogućeg penala Vinga.

22' Nguen je povukao kontru, vratili su se igrači crveno-belih na vreme, a Borjan je bio siguran pri njegovom mlakom pokušaju.

FOTO: M. Vukadinović

20' Još jednom je Dibus bio na ispitu, probio je Rodić po strani, ali je golman gostiju siguran bio. U nastavku napada na centru terena javnu opomenu dobio je Aleksandar Dragović.

17' Usledio je odgovor aleksandra Pešića. Nakon vrhunske asistencije napadač je probao iz okreta da ugrozi gol gostiju, tik pored stative je završio njegov udarac.

15' Pripretio je Bešić, dobio je od Kange previše prostora, šutirao je kraj gola.

PROČITAJTE JOŠ: PROOVKACIJA NA MARAKANI? I mađarski navijači napravili koreografiju (FOTO)

11' Zakarijasen je utrčao iz drugog plana, norveškom reprezentativcu malo je nedostajalo da iza leđa odbrane usmeri loptu ka golu Milana Borjana.

10' Gobeljić je došao do odbitka, nedostajao mu je intenzitet u prvom udarcu domaćina u okvir gola.

FOTO: M. Vukadinović

PROČITAJTE JOŠ: "DELIJE" POSLALE SKRIVENU PORUKU: Srbija se pita šta su želeli da poruče navijači Crvene zvezde protiv Ferencvaroša (VIDEO)

8' Nguen je po desnoj strani probio, odbitak Dragovića došao je do Ngunija, samo korner za Mađare.

PROČITAJTE JOŠ: MAĐARSKI NAVIJAČI DIVLjALI U BEOGRADU: Burne scene pred meč Crvena zvezda - Ferencvaroš

6' Mirko Ivanić je povukao kontru, pokušao po levoj strani, Mae ga je sačekao. Prebačeno je potom težište igre na drugu stranu, a Kangin pas otišao je u gol aut.

FOTO: M. Vukadinović

5' Uh, lepa akcija Crvene zvezde po levoj strani. Rodić je majstorski proigrao Aleksandra Pešića, a napadač pokušao da odloži loptu, nije to najspretnije uradio.

3' Crvena zvezda na startu meča pritiska poslednju liniju Ferencvaroša.

1' Počeo je duel na stadionu "Rajko Mitić".

Ferencvaroš takođe ima podršku navijača u Beogradu.

Navijači Crvene zvezde su koreografijom dočekali svoje mezimce.

UOČI MEČA

CRVENA ZVEZDA - FERENCVAROŠ

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lorens Viser (Belgija) 

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković,Dragović, Rodić - Mitrović, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Pešić

Ferencvaroš: Dibuaz - Botka, Mae. Knoster, Vingo - Bešić, Loiduni, Zakariasen, Tokmak Nguen, Traore - Boli

Na dan meča pojavila se informacija da će Zvezda protiv komšija igrati bez Osmana Bukarija, kao i Nemanje Milunovića, a objavljeno je da će o igranju Milana Borjana odluka biti doneta pred sam početak meča.

Ferencvaroš je na vrhu tabele grupe H, sa maksimalnih šest bodova, pošto su zeleno-beli u prvom kolu na svom terenu pobedili Trabzonspor 2:1, a onda u gostima savladali i Monako 1:0.

Tim iz Budimpešte je trenutno vodeći i u mađarskom prvenstvu, sa 18 osvojenih bodova u sedam utakmica, ali u Beograd stiže nakon neočekivanog poraza od Kečkemeta (2:0).

Crvena zvezda je posle dva kola na začelju u H grupi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, bez osvojenog boda, nakon poraza od Monaka i Trabzonspora.

Ekipa iz "Ljutice Bogdana" je dobru uvertiru za susret sa Mađarima napravila u Novom Sadu, gde je u 13. kolu Superlige na stadionu "Karađorđe" savladala Mladost GAT rezultatom 4:0.

TRENER ZVEZDE MILOŠ MILOJEVIĆ - Ne plašim se otkaza"

- Znam da imaju kvaliet u ekipi, poznajem dosta tih igrača koji su igrali u Skandinaviji. Traore je izuzetno brz, njihov ključ je napad sa četiri fudbalera, dobro strateški odrađeno, očekuje se da budu dobri u Evropi. U Evropi je svaka utajmica detaljna, detalji odlučuju pobednika. Teško je reći posle jedng poraza da li su u formi ili ne, nije im legla ekipa Kečkemeta koja je bila "underdog" i Ferencvaroš je ostavio mnogo prostrora, videćmo da li ih je ta izgubljena utakmica poljulala.

Zvezda obraća pažnju na svaki detalj.

- Svavako da u pripremi utakmice obraćamo pažnju na sve, ne želimo da igramo reaktivan fudbal. Želimo da diktiramo stvari i da igramo. Verujem da će momci odraditi dobar posao. Za veličinu kluba je normalno da navijači traže ostavke ako su one realne. Ja radim, idemo u dobrom pravcu, porazi se dešavaju, to je fudbal, i jedan Ajaks izgubi 5:1 kod kuće.

Što se tiče igračkog kadra, istakao je da je pozitivan i da očekuje sve fudbalere u konkurenciji, a jedini upitan je štoper, Nemanja Milunović.

- Svi su spremni, a o Milunoviću ću dobiti informacije tokom dana, ali sam pozitivan što se njega, a i svih tiće, završio je Milojević.

TRENER FERENCVAROŠA STANISLAV ČERČESOV - "Neka bude kao pre 50 godina".

Čerčesov se podsetio utakmice iz 1975. godine, kada je duelu ove dve ekipe prisustvovalo 110 hiljada ljudi.

- Igrali smo u nedelju prvenstveni meč u kojem nismo imali sreće. Ali nisam osoba koja se previše obazire na prošlost. Pripremamo se maksimalno za duel koji nas očekuje, igramo protiv šampiona Srbije. Pred nama je još 24 sata da usaglasimo pravu taktiku i ko će gde igrati. Koliko ja znam, Ferencvaroš je igrao u Beogradu 1975. godine pred 110.000 ljudi. Nadam se da nas sutra čekaju slična atmosfera - ističe trener Mađara.

Pred put u Beograd Kečkemet je sa 2:0 savladao je Ferencvaroš, a Čerčesov kaže da taj poraz ništa ne menja.

- Nedeljni poraz od Kečkemeta u prvenstvu ne menja ništa. Posle njega samo moramo da budemo još spremniji. Očekujem težak meč protiv Crvene zvezde koji će da krene od 0-0 kao i svaki drugi. Kao fudbaler uvek sam se radovao velikim utakmicam. Nezavisno od toga da li igramo kod kuće ili u gostima, znam da će nas navijači pratiti. Adekvatno smo analizirali protivnika. Biće nam potrebno oštrine u četvrtak i samo tako možemo do uspeha - kaže Čerčesov.

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)