A POSLE PODVIGA PARTIZANA U EVROPI - ŠOU! Gordan Petrić: Nismo imali sreće da damo još dva, tri gola

Novosti online

06. 10. 2022. u 23:11

FUDBALERI Partizana su u 3. kolu Lige konferencija napravili podvig u Nemačkoj, pa i ne čudi što je njihov trener, Gordan Petrić, bio zadovljan ostvarenim.

А ПОСЛЕ ПОДВИГА ПАРТИЗАНА У ЕВРОПИ - ШОУ! Гордан Петрић: Нисмо имали среће да дамо још два, три гола

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Partizan je u gostima savladao Keln i od nemačkog kluba preuzeo prvo mesto u grupi, a Petrić je za TV Arena sport potom rekao:

- Ne volim da ocenjujem igru ekipe, ali sam i ranije rekao da samo ako momci odrade svoj deo posla na terenu, da mogu da dobiju i protivnika kao što je Keln. Oni znaju tačno kako su odigrali, sve čestitke momcima na osvojena tri boda, ali ovo je tek pola puta na putu da prezimimo u Evropi. Imamo još tri utakmice, za sedam dana opet s istim protivnikom, verovatno će biti još teže nego ovde. Sve čestitke momcima, treba da se odmore i spreme za Voždovac u nedelju - istakao je najpre trener crno-belih.

Upitan da li je ovo bila fizički najzahtevnija utakmica otkako je preuzeo Partizan, klimnuo je glavom:

- Da, jer... U najavi sam naglasio da oni (Keln) igraju jedan direktan fudbal, da imaju dosta brzine i snage, a mislim da su momci dobro odgovorili na to. Malo smo tu imali problema, jer nismo imali neke igrače na raspolaganju, da ih rotiramo, poput Fejse i Belića, možda bi nešto i drugačije bilo, ali sve čestitke momcima i, kažem, neka slave večeras, a već u nedelju je novo dokazivanje.

Na konstataciju da je delovao vrlo zamišljeno kada je okončano prvo poluvreme, iako je i tada njegov tim vodio, objasnio je to sledećim rečima:

- Pa, jeste... Odigrali smo prvo poluvreme, a ja sam znao tada da će Keln u nastavku da rizikuje još više, a mi nismo u rotaciji imali dva igrača koji nam donose nešto drugo na terenu, kao Belić i Fejsa, da pomerimo linije napred, ali momci koji su igrali su sve odradili što je trebalo. Možda nismo imali sreće pred kraj, da damo još dva tri gola, ali, Bože moj, ovo je tek prvo poluvreme u odnosu na ono što će nam se desiti u tri naredne utakmice - zaključio je Gordan Petrić, smireno, kako je i vodio ekipu u Kelnu. 

Smireno je i davao izjavu, ali je sve ljubitelje crno-belih oduševio i hladnokrvnošću na ovom teškom gostovanju, a i savršeno mirnim izrazom lica kada je žalio za "još dva, tri gola". Pobediti Keln, usred Kelna, pred 47.000 njegovih navijača, je podvig sam po sebi, a iako gosti jesu imali kolosalne šanse, naravno da nemaju razloga da za bilo čime žale, jer su ostavili sjajan utisak i, što je podjednako važno, odneli ceo plen.

 

BONUS VIDEO: Restoran a stadion - VIP loža u "domu" FK Keln pred meč s Partizanom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije