SRBI NA MUKAMA: Vlahović i Kostić ovo nikako nisu hteli da čuju

Novosti online

06. 12. 2022. u 09:57

Fudbalski klub Juventus u opasnosti je da izgubi mesto u elitnoj italijanskoj ligi i preseli se u Seriju B zbog finansijskih prevara, tvrdi Matija Grasani, ekspert za sportsko pravo.

СРБИ НА МУКАМА: Влаховић и Костић ово никако нису хтели да чују

Foto: Profimedia

Trofejni klub iz Torina za koji nastupaju Dušan Vlahović i Filip Kostić je pod istragom tužilaštva zbog lažnih finansijskih izveštaja, a pre nekoliko dana kompletno rukovodstvo „stare dame“ podnelo je ostavku.

- Ovo je najozbiljnija istraga kojoj je Juventus ikada bio podvrgnut, možda čak i ozbiljnija od „kalčopolija“ 2006. Nezakonite aktivnosti pokrivaju područja pravila berze, kao i korporativnih i sportskih pravila. To je bez presedana. Juventus rizikuje ne samo novčanu kaznu. Prema zakonu, moguće je izbaciti ekipu iz Serije A - rekao je Grasini i nastavio:

- Pravila predviđaju da ako se registracija za prvenstvo ostvari izmenama dokumenata, privatnim aranžmanima koji odlažu plaćanje igrača u sezoni 2021/2022. ili čak fiktivnom otkazu, klub može da bude isključen iz prvenstva i izgubi naslov prvaka Italije.

Juventus je, podsetimo, nakon afere „kalčopoli“ izbačen u Seriju B i oduzete su im titule iz 2005. i 2006.

Crno-beli su ove sezone posle odigranih 15 kola treći u šampionatu sa 31 bodom, dok vodeći Napoli ima deset više.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)