ČETVRTI NAJSTARIJI TRENER: LJupko Petrović ima novi angažman u 76. godini

S. R.

16. 03. 2023. u 18:45

NE PREDAJE se u ni u osmoj deceniji života. Ljupko Petrović je u 76. godini postao četvrti najstariji aktivni menadžer na svetu, pošto je seo na klupu bugarskog drugoligaša Liteksa.

ЧЕТВРТИ НАЈСТАРИЈИ ТРЕНЕР: Љупко Петровић има нови ангажман у 76. години

FOTO: N. Paraušić

Osvajač Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom 1991, čevrti put pokušaće da "iščupa" Liteks kojem predstoji grčevita bitka za opstanak u drugoligaškom karavanu. Prekaljeni strateg, koji je poslednji samostalni angažman imao u vijetnamskom timu Tan Hoa 2022. Kada je objavio povlačenje bio je savetnik u klubu, ali je niz loših rezultata naterao upravu da reaguje i smeni sa kormila dosadašnjeg stručnjaka Andreja Andrejeva.

Ovim činom, Petrović koji će u maju napuniti 76 godina, postao je četvrti najstariji šef struke nekog tima. Ispred njega su samo Mirčea Lučesku (77), koji sedi na klupi Dinama iz Kijeva, koliko ima i trener Gorice Edi Reja, dok Žezualdo Fereira (76), predvodi egipatski Zamalek.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE KAO DA SMO OSVOJILI PEHAR! Gasperini nakon izbacivanja Liverpula iz Lige Evrope