SRBIJA KAŽNJAVA NAMEŠTALJKE KAO NIKO U EVROPI! Još četiri kluba ostala bez bodova

Novosti online

03. 06. 2023. u 15:20

NEMA mnogo milosti za srpske klubove koje se uhvate u nečasnim radnjama.

СРБИЈА КАЖЊАВА НАМЕШТАЉКЕ КАО НИКО У ЕВРОПИ! Још четири клуба остала без бодова

Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Do skora je malo ko znao kakvi su propisi za one koji organizuju ili učestvuju u fudbalskim neregularnostima, ali sve više pojedinaca i klubova "zna napamet" da u članu 80 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije piše ovo:

"Igrač, fudbalski radnik, klub, sudija ili drugi učesnik na utakmici ili takmičenju koji:

• na bilo koji način zahteva ili učestvuje u neregularnosti utakmice ili takmičenja, ili stimuliše igrače svog, ili drugih klubova, tako da te aktivnosti prouzrokuju štetu ili korist svom ili drugom klubu, ili drugom klubu ili na drugi način povredi propise fudbalske organizacije ili Pravila fudbalske igre ili takmičenja u vezi sa regularnosti, uključujući i pokušaj učešća u neregularnosti, kazniće se:
• igrač zabranom igranja od 6 meseci do 2 godine,
• fudbalski radnik, sudija ili drugi učesnik na utakmici ili
takmičenju zabranom vršenja funkcije od 1 do 2 godine ili zabranom vršenja bilo kakve aktivnosti u vezi sa fudbalom.
• klub oduzimanjem do devet bodova ili kaznom do devet negativnih bodova,
• klub vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja ili vraćanjem u najniži stepen takmičenja, a u težem ili ponovljenom slučaju isključenjem iz budućih takmičenja jedne ili dve takmičarske sezone."

Primenjujući ove propise, prošle sedmice je Fudbalski savez Beograda oduzeo po četiri boda FK Sinđeliću, FK BASK-u i Jedinstvu iz Surčina, a danas su još četiri kluba sankcionisana.

U saopšenju FSB-a se navodi:

"Fudbalski savez Beograda nastavlja sa sprovođenjem oštre politike protiv neregularnosti u takmičenjima pod ingerencijom FSB i posle prošlonedeljnih izrečenih kazni klubovima Srpske lige Beograd, nakon sprovedene istrage donete su odluke o kaznama za klubove Zonske lige Beograd. FS Beograda će nastaviti da se svim silama bori za fudbal i regularnost u njemu i naredne sezone.

Na osnovu istražnog postupka koji je sproveden od strane Komisije za integritet FS Beograda, i dokaza koji su dostavljeni disciplinskom sudiji Zonske lige Beograd, donete su sledeće odluke:

– Kažnjava se fudbalski klub Zuce 2019 iz Sopota oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 27. kola Zonske lige “Beograd” odigrane dana 17.05.2023. između FK Napredak i FK Zuce 2019.

– Kažnjava se FK Barajevo iz Barajeva oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 28. kola Zonske lige “Beograd” odigranoj dana 20.05.2023. između FK Šušnjar i FK Barajevo.

– Kažnjava se FK Šušnjar iz Konatica oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 28. kola Zonske lige “Beograd” odigranoj dana 20.05.2023. između FK Šušnjar i FK Barajevo.

– Kažnjava se FK Napredak iz Medoševca oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 26. kola Zonske lige “Beograd” odigranoj dana 14.05.2023. između FK Boleč i FK Napredak".

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)