HRVATSKA GLEDA I NE VERUJE: Zdravko Mamić oduševljen Srbima: "Oni su druga dimenzija, da ih imamo u ekipi - bili bismo u finalu!"

Novosti online

08. 12. 2022. u 16:56

HRVATSKA i Brazil igraju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u fudbalu, a uoči te utakmice hrvatska javnost sa pažnjom je pratila šta je o učinku koji je Srbija imala u Kataru govorio Zdravko Mamić.

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

FOTO: Tanjug/AP

Bivši prvi čovek zagrebačkog Dinama je za Telering RTRS dao veliki intervju, koji su preneli i hrvatski mediji. U tom intervjuu se osvrnuo na rano ispadanje Srbije sa Svetskog prvenstva u Kataru, a dotakao se i "vatrenih" koje čeka susret s Brazilom.

"Uvek me pitaju šta to ima Hrvatska pa postiže takve rezultate, a Srbija nema. Odgovor je jednostavan i uvek je bio isti dok nije došao Piksi Stojković. Polagao sam velike nade u njega, rekao bih opravdano jer je primetno da period pre i nakon njega nije isti. S tim što su se sada na Svetskom prvenstvu pokazale stare srpske devijacije", rekao je Mamić pa nastavio:

"Hrvati su od reprezentacije napravili državu, Ustav, pokret, kult. Neverovatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj, već i širom sveta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To spada u domen fanatizma. Srbi to nisu uradili. Imali su neviđene igrače, u jednom trenu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije. Rekao bih da su reprezentaciju sastavljali po kafićima i restoranima."

Zdravko Mamić / Foto arhiva VN

Piksi je, kaže Mamić, donio veliku promenu.

"Na čelo srpske reprezentacije je u međuvremenu došao čovek koji ne zavisi ni od koga i odmah su došli rezultati. Najpre direktan plasman na Svetsko prvenstvo, pa prvo mesto u grupi Lige nacija, ali Srbi su jako neuredno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da pričam. Iskreno sam mislio da mogu do kraja, a nisu prošli ni grupu. Videli smo šta se sve događalo na terenu, čitali razne članke o tome što se događalo izvan terena. Žao mi je jer imam tamo puno prijatelja", rekao je Mamić pa nastavio:

"Poštujem Piksija. Nismo se nikada videli i pričali uživo, ali smo se dva, tri puta čuli telefonom oko nekih fudbalskih informacija. Uvek je bio srdačan i korektan. Znam ga kao igrača, navijao sam za njega. Da se ne lažemo, živeli smo u istoj državi, Zvezda je bila prvak Evrope i sveta nakon kapitena Stojkovića. Igrao je za našu reprezentaciju."

Novinari su Mamića pitali smatra li da bi Hrvatska bila u novom finalu da ima Mitrovića i Vlahovića.

"Apsolutno! Apsolutno da! Svaka čast Petkoviću, svaka čast Livaji, svaka čast Budimiru, svaka čast Kramariću, ali ova dvojica su neka druga dimenzija. Hrvatska je deficitarna na poziciji centarfora nakon odlaska Mandžukića. Pogledajte šta ima Srbija, pa tu je i Jović koji je bio u Realu", zaključio je Mamić, a prenose hrvatske "Sportske novosti".


Četvrfinalna utakmica Hrvatska - Brazil igra se u petak od 16 sati a prenos možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

Raspored i rezultate svih utakmica na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru možete pogledati na ovoj stranici portala "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)