ŠPANIJA VEROVATNO I SAMA U ČUDU: "Furija" umesto Luisa Enrikea dobila anonimusa za selektora

Novosti online

08. 12. 2022. u 21:18

LUIS Enrike je posle kraha na Svetskom prvenstvu smenjen sa mesta selektora Španije, a njegov zamenik nije toliko poznat fudbalskoj javnosti.

ШПАНИЈА ВЕРОВАТНО И САМА У ЧУДУ: Фурија уместо Луиса Енрикеа добила анонимуса за селектора

FOTO: AP/Tanjug

Bivšeg trenera Barselone na klupi "furije" zamenio je 61-godišnji Luis de la Fuente. Ovu odluku je zvanično potvrdio i Fudbalski savez Španije na čelu sa predsednikom Luisom Rubialesom.

On je sa velikim uspehom vodio mlađe kategorije Španije i to ga je preporučilo da postane selektor A selekcije.

Veliki uspeh napravio je sa U-19 selekcijom "furije". Sa ovog generacijom je postao evropski prvak, tri godine kasnije osvojio je zlato na Mediteranskim igrama.

Baš te 2018. godine postavljen je za trenera U-21 reprezentacije Španije sa kojom je nakon samo godinu dana osvojio Evropsko prvenstvo u Italiji.

Debi kao trener prvog tima imaće u martu naredne godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a rivali će mu biti Norveška i Škotska.

Kao trener vodio je Portugaletu, Aureru, Atletik Bilbao i Alaves, a kao igrač nastupao je za Atletik, Sevilju i Alaves sedamdesetih i osamdesetih godina kada je sa Atletik Bilbaom postao šampion Španije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 15:44

Komentari (0)