VREME JE ZA DVA SRPSKA KLUBA U EVROLIGI: Predsednik Skupštine grada o Zvezdi i Partizanu

Novosti online

20. 05. 2022. u 13:58

PREDSEDNIK Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević u razgovoru za Tanjug je izjavio da je vreme da se u najelitnijem košarkaškom klupskom takmičenju u Evropi nađu "beogradski večiti".

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ДВА СРПСКА КЛУБА У ЕВРОЛИГИ: Председник Скупштине града о Звезди и Партизану

Foto: Grad Beograd

Predsednik Skupštine grada Beograda osvrnuo se na polufinalne mečeve Fajnal-fora Evrolige u našoj prestonici, a potom najavio da nas u finalu očekuje još veći spektakl.


- Ponosni smo kavu smo sliku poslali u svet tokom prvog dana Fajnal-fora košarkaške Evrolige u Beogradu, a uveren sam da nas sutra čeka još veći spektakl - izjavio je Nikola Nikodijević.

On je potom rekao da je Beograd organizacijom finalnog turnira poslao sjajnu sliku u svet.

- Kad smo se se kandidovali za F4, želeli smo da imamo sliku kakvu smo imali juče u Areni, to je draž organizacije događaja u svom glavnom gradu. Sjajna atmosfera, spektakularna, navijači četiri kluba na jednom mestu, poslali smo fenomenalnu sliku u svet i nadam se da će tako da bude i sutra kad bude meč za treće mesto i borba za trofej - rekao je Nikodijević Tanjugu.

Kako je naveo, svi koji su juče bili u Areni ili gledali prenos mogli su da uživaju.

Za sutra je u Beogradu najavljen dolazak velikog broja navijača Efesa iz Istanbula, ali i Reala iz Madrida.

- Očekivali smo da će posle polufinala doći do većeg interesovanja navijača finalista, Efes ima vatrenu publiku, imaju dobre veze sa Beogradom, veliki broj navijača će doći, nemaju karte, ali vole da su tu. Ako ne budu u dvorani, biće na Savskom trgu gde je prenos i biće deo spektakla. Ko god dođe bićemo dobri domaćini, videli smo juče sjajnu atmosferu na Kalemegdanu, u Knez Mihajlovoj, navijače Olimpijakosa i Efesa zajedno, predivna slika - konstatovao je predsednik Skupštine.


Nakon toga, on se osvrnuo na prethodni Fajnal-for organizovan u našem glavnom gradu.

- Kada smo 2018. prvi put organizovali F4 i videli benefite, doneli smo odluku da se ponovo kandidujemo, nismo očekivali ovako brzo posle odustajanja Berlina. Želimo njima da organizuju sjajan turnir već sledeće godine, ali sigurno je da ovaj F4 nije poslednji u Beogradu - naglasio je Nikodijević.

On je istakao i da je posle svega svima jasno da Srbija kao zemlja košarke zaslužuje dva tima u elitnom takmičenju.

- Vode se razgovori, ima mnogo toga da se prekomponuje u Evroligi, 13 klubova su vlasnici, ima mnogo nerazjašnjenih stvari, a mi pošto-poto želimo dva kluba. Mi smo zadužili evropsku i svetsku košarku i mislim da je sada trenutak da nam vrate i da oba naša najveća kluba igraju. To malo ko ima u Evropi, takvu atmosferu kao što imaju Zvezda i Partizan i takva atmosfera je potrebna i Evroligi - zaključio je Nikodijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)