"NEMAM PROBLEM DA PRIČAM O REPREZENTACIJI!" Micić o finalu Evrolige, Srbiji... (VIDEO)

N. ILjUKIĆ

20. 05. 2022. u 18:30

VASILIJE Micić je bio heroj Efesa u polufinalu Evrolige protiv Olimpijakosa. Izneo je očekivanja od finalne utakmice, ali govorio je i o reprezentaciji.

НЕМАМ ПРОБЛЕМ ДА ПРИЧАМ О РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ! Мицић о финалу Евролиге, Србији... (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Srpski plejmejker se eksluzivno na "Novosti" istakao da nije umoran i da se tudi da što spremnije dočeka meč sa Realom.

- Malo sam umoran, ali to je normalno. To je deo ove naše priče kada se igra na dva dana. Jedna emotivno i fizički iscrpljujuća utakmica je bila protiv Olimpijakosa, ali moj  pristup je da se što pre okrenem novom izazovu. Nema vremena za slavlje. Jeste veliki uspeh plasirati se u finale, no dok se ne osvoji, ne završi ceo posao, ne treba prerano slaviti. Tako ja gledam. Spremam se za sutrašnju utakmicu kao i za svaku drugu, radim stvari koje su vezane za moj dnevni plan. Trudim se da oporavim telo i glavu što pre, i što bolje mogu - rekao je Micić za "Novosti".

Istakao je da ne razmišlja o trojci koju je postigao i kojom je doneo Efesu plasman u finale.

- Ne razmišljam o tome, ja sam potpuno izašao iz te priče. Drago mi je zbog poslednjeg šuta, to su neki posebni momneti u životu. Ipak, moj pristup je da se odmah izađe iz takve situacije da bi mogao da budem spreman za sledeći izazov, a on je iza ugla. Znajući kakvu ulogu imam u ekipi da slavim taj poen 100 godina - nema ništa od toga.

Vasilije Micić/FOTO: M. Vukadinović

Trener Efesa Ergin Ataman je rekao da bi voleo da se u Beogradu bude "grmljavina" misleći na to da će tim iz Istanbula odbraniti trofej. Inače, ekipu je po dolasku u prestonicu Srbije dočekalo nevreme.

- Ne gledam Atamanove intervjue, jer zna da bude mnogo teatralan, ima upečatljive intervjue i to je nešto što ga krasi sve ove godine, prosto je drugačiji, voli da ima svoju autentičnost. Što se mene tiče, ja se te grmljavine ne sećam, znam da je kiša padala. Ja bi više voleo da se vratimo u Istanbul po suncu.

Za kraj je govorio i o reprezentaciji Srbije.

- Nemam ja problem da pričam o tome. Objektivne stvari su u mom slučaju u poslednja dva meseca takve da sam stalno izlazio iz nekih povreda, pokušavao što pre da se vratim zbog rezultata i važnosti utakmica i sve to mi nije dozvoljavalo da uhvatim kontinutitet što mislim da je u ovom slučaju jako bitno da bih se takav pružio reprezentaciji. On što ja radim poslednjeih pet-šest godina je da idem dan po dan i taj pristup mi daje veći fokus na kratkoročne ciljeve - zaključio je Micić.

 

Utakmica Efes - Real Madrid igra se u subotu od 19 sati.

BONUS VIDEO: Legenda Partizana o majstoricama ABA lige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere