JOKIĆ OTKRIO KO SU MU DEČAČKI UZORI: Nije ni čudo odakle košarkaška inteligencija, kada je "kupio" njihove fore (VIDEO)

Novosti online

20. 05. 2022. u 18:21

SRPSKI košarkaš Nikola Jokić drugi put zaredom izabran je za najkorisnijeg igrača NBA lige, i time nastavio da ispisuje stranice istorije magične igre pod obručima. Tim povodom gostovao je na čuvenoj "NBA TNT" emisiji i između ostalog govorio ko su bili uzori koje je sledio.

ЈОКИЋ ОТКРИО КО СУ МУ ДЕЧАЧКИ УЗОРИ: Није ни чудо одакле кошаркашка интелигенција, када је купио њихове форе (ВИДЕО)

Foto: Tanjug / AP

Srpski košarkaški genije odmah je istakao jedno ime, prema njegovim rečima nema dileme ko je model igrača čije je fore kao dečak "kupio". 

To je naravno Tim Dankan- izričit je bio Srbin, a onda naveo još neka atraktivna imena. 

- Boris Diao je tu takođe, Dirk Novicki, ne bih rekao da su mi idoli baš, ali su igrači  na osnovu kojih sam gledao da baziram svoju igru.

Novi-stari NBA MVP je ranije isticao da je kao dečak gledao klipove Tima Dankana.

- Mogu samo da zamislim kako je igrao kada je bio na vrhuncu. Mislim da je znao u svakom trenutku šta se događalo na terenu, kako može da kontroliše defanzivca ili bilo šta. On je dobar primer na koga možete da se ugledate.

Jokić je i ranije govorio koliko ga je inspirisao jedan od najvećih visokih igrača u istoriji, koji je igrao za San Antonio od 1997. do 2016. i u tom periodu osvojio čak pet NBA titula.

- Kad sam došao u Denver rekao sam da bih voleo da budem njihov Tim Dankan, zato što je on celu karijeru proveo u San Antoniju. Bože zdravlja, voleo bih da provedem celu karijeru u Denveru- rekao je Jokić.

Da je ljubav obostrana pokazao je i legendarni centar, koji je pre nekoliko nedelja otkrio da dosta gleda Nagetse, baš zbog bivšeg centra Mege.

Zanimljivo je da i Jokićev trener umeo da napravi komparaciju između američkog i srpskog asa.

- Da se razumemo, ne kažem da je on Tim Dankan. Tim je verovatno najveći krilni centar koji je ikad igrao. Samo kažem da je Dankan svetski šampion i verovatno je najskromniji tim koga biste sreli u životu. Nikola se nosi na isti način- rekao je Meloun svojevremeno.

Dankan je u karijeri osvojio pet šampionskih prstenova, godinama je bio jedan od najboljih igrača lige, a karijeru dugu 18 godina završio je sa prosekom od 19 poena, 10,8 skokova, tri asistencije i 2,2 blokade.

Nikada nije bio kontroverzan i bučan. Naprotiv baš kao i Nikola Jokić govorio je na parketu, svojim lucidnostima i sa te strane jedan je od najpotcenjenijih legendi NBA lige.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)