"NJEGOVO SRCE ŽELI DA IGRA": Goran Dragić je zvanično završio reprezentativnu karijeru, ali selektor Slovenije nije baš siguran u to

Novosti online

06. 07. 2022. u 00:33

KOŠARKAŠKA reprezentacija Slovenije uspešno je završila treće kolo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. Pobedom protiv Hrvatske i Švedske plasirala se u drugo kolo. Po povratku ekipe iz Stokholma, trener Aleksandar Sekulić razjasnio je budućnost Gorana Dragića u timu.

ЊЕГОВО СРЦЕ ЖЕЛИ ДА ИГРА: Горан Драгић је званично завршио репрезентативну каријеру, али селектор Словеније није баш сигуран у то

EPA

Dragić je postigao 20 poena u svojoj poslednjoj utakmici u dresu slovenačke reprezentacije protiv Švedske. Nakon tog meča, plejmejker je zvanično je završio reprezentativnu karijeru, ali je priznao i da je u iskušenju da u septembru zaigra na Evrobasketu.


Dragić je nedavno potpisao ugovor sa Čikago Bulsima, ali u avgustu mora da ide u Majami da bi sredio neke privatne stvari. Zato trener nacionalnog tima Sekulić ne zna da li može da računa na njega ili ne. Za početak, Dragić će sigurno propustiti dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u avgustu, a verovatno neće moći da prisustvuje ni pripremama za Evropsko prvenstvo.

Slovenija počinje sa pripremama 25. jula, a u planu ima šest prijateljskih utakmica. Četiri od njih igraće se na domaćem terenu (protiv Holandije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske), i još dve u Istanbulu (Turska i Ukrajina).

- Mislim da ćemo mnogo ranije znati da li će Goran igrati ili ne, da nećemo morati da čekamo početak priprema da bismo saznali. Ali velika je razlika da li je tu ili ne. Od toga će zavisiti i naša taktika - priznao je selektor Sekulić.


On je potom dodao da su vrata reprezentacije za Dragića uvek otvorena.

- Ali, naravno, imamo i Luku (Dončića) i još dosta kvalitetnih igrača. Svi želimo da Goran bude tu, ali moramo da poštujemo njegovu odluku, kakva god da je. Rekao sam mu i da ima otvorena vrata reprezentacije, bilo kada - izjavio je strateg na klupi nacionalnog tima Slovenije.

Selektor ne krije želju da vidi plejmejkera Čikaga na Evrobasketu.

- Nije mu lako. Verujem da njegovo srce želi, ali postoje i drugi razlozi. Voleo bih da mu damo malo mira, da se i on odmori, iskoristi vreme koje ima da razbistri um i bistrom glavom odluči šta je najbolje za njega. A nadam se da će odlučiti da pomogne reprezentaciji - dodao je Sekulić.

Slovenački taktičar je istakao da Dragiću nije dat nikakav ultimatum, niti rok da se odluči.

- Rekao je da je završio sa reprezentacijom i neću ga pritiskati oko rokova. Ali ako odluči da igra za reprezentaciju, onda ćemo se dogovoriti. Ima dovoljno vremena, napravićemo planove - objasnio je 44-godišnji trener.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)