TREBA LI SRBIJI STRANAC U REPREZENTACIJI? Legendarni član "zlatne generacije" daje primer Slovenije i našeg ženskog tima

Tanjug

08. 08. 2022. u 10:13

SRBIJA nema košarkaško zlato otkad je samostalna država a u tom periodu osvojena su četiri srebra - dva na Evropskim prvenstvima, jedno na Svetskom i jedno na Olimpijskim igrama.

ТРЕБА ЛИ СРБИЈИ СТРАНАЦ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ? Легендарни члан златне генерације даје пример Словеније и нашег женског тима

foto: Nebojsa Parausic

 Baš zbog toga, smatra legendarni reprezentativac Žarko Paspalj, potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku.

- Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato - poručio je legendarni košarkaš.

Popularni Paljo smatra da je kritična pozicija četiri.

- Mislim da nam je potreban stranac na poziciji "četiri", koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili - kaže Paspalj i kao pozitivan primer navdi žensku reprezentaciju, u kojoj su svoj veliki doprinos dale Ivon Anderson i ranije Danijel Pejdž.

-  Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama. I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije - izjavio je Paspalj za "Maxbet radio".


Još jedan pozitivan primer je Slovenija, koja je kvalitetnim izborom stranaca stigla i do titule prvaka Evrope.

- Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći - zaključio je Paspalj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)