"PEŠIĆ DA OBJASNI RAZLOGE" Legenda srpske košarke šokiran odlukom selektora da se zahvali Teodosiću

Novosti online

09. 08. 2022. u 13:58

SRPSKA košarkaška javnost i dalje je u neverici posle odluke selektora Pešića da se odrekne usluga Miloša Teodosića.

ПЕШИЋ ДА ОБЈАСНИ РАЗЛОГЕ Легенда српске кошарке шокиран одлуком селектора да се захвали Теодосићу

Foto: Nebojsa Parausic

Navijači su podeljeni, ima i onih koji smatraju da je ovo mudar Pešićev potez, ali i onih koji smatraju da ovo nije način kako se otkazuje kapitenu. S druge strane, košarkaški stručnjaci uglavnom su u neverici ili ne žele da daju sud dok ne saznaju razloge otkaza.

Legendarni Zoran Slavnić oglasio se po ovom pitanju. Moka je inače uveo Tea u reprezentaciju, bilo je to na Evrobasketu 2007. godine u Španiji.

- Uzeo sam ga tada u reprezentaciju, a bio je rezerva u Železniku. Međutim video sam to nešto u njemu ... kreaciju, bogom danu. Takve stvari se ne treniraju, to ili imaš od boga ili nemaš, a on ima. Kod mene je bio klinac, sa još nekoliko momaka koji su kasnije ostvarili velike karijere, svi posle mene su imali gotovog igrača. Mogu da pričaju šta hoće, ali ne mogu da kažu da sam se zaje*ao, eto koga je Srbija dobila, imala je plejmejkera 15 godina zbog moje procene - rekao jeMoka za Mocart Sport.

Slavnić je priznao da je šokiran vestima, ali nije želeo da komentariše dok ne sazna koji su razlozi iza Pešićeve odluke.

- Pre svega hoću da kažem da ja poznajem dobro Pešića, on je moja generacija. Da bih dao analizu, moram konkretno da znam šta je razlog njegove odluke. Neko iz Saveza to mora da saopšti, ili sam Pešić. Iskreno sam šokiran i iznenađen.

Legendarni reprezentativac ne priznaje kao razlog da se Teodosić ne uklapa u koncept sadašnjeg selektora Pešića.

- Ponavljam, najbolje bi bilo da Pešić kaže šta se dešava, ovako samo možemo svi da nagađamo. U ovakvim okolnostima, kada ne znam, za mene postoje samo dva scenarija - ili je Teodosić fizički nespreman ili kvari atmosferu u svlačionici. Treća opcija ne postoji, jer ne zoveš Teodosića na pripreme, a da ne znaš ko je on i šta može da ti donese. Neka se lepo kaže koji su razlozi. Samo želim da čujem zbog čega je Teodosić višak i mogu da analiziram opsežno - zaključio je Moka.

 

BONUS VIDEO - Vilagoš podelila oduševljenje zbog zlatne medalje

 
 


(Mocartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)