JUNAK NAJVEĆE SENZACIJE NA EVROBASKETU IMA NOVI KLUB: Dejan Radonjić doveo najzvučnije pojačanje po završeku Evropskog prvenstva u košarci

Novosti online

21. 09. 2022. u 21:52

Košarkaška reprezentacija Slovenije doživela je pravi krah u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a igrač koji je za to bio najzaslužniji ima novi klub.

ЈУНАК НАЈВЕЋЕ СЕНЗАЦИЈЕ НА ЕВРОБАСКЕТУ ИМА НОВИ КЛУБ: Дејан Радоњић довео најзвучније појачање по завршеку Европског првенства у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Kapiten košarkaške reprezentacije Poljske Mateuš Ponitka nastaviće karijeru u Panatinaikosu, koji s klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, preneo je specijalizovani košarkaški portal ''''Jurohups''''.

Ponitka je dogovorio kratkoročnu saradnju sa Ređo Emilijom, ali će, kako navodi ''''Jurohups'''', otkupiti svoj ugovor i kao slobodan igrač preseliti se u Atinu.

Ponitka je bio najbolji košarkaš Poljske na nedavno završenom Evrobasketu na kom je prošečno beležio 13,4 poena, 5,7 asistencija i 5,3 skoka po utakmici.

Poljaci su na šampionatu stigli do borbe za medalje, ali su se kući vratili bez odličja jer su u polufinalu poraženi ubedljivo od Francuske sa 95:54, a potom i od Nemačke u bici za bronzu (82:69).

Poljska, koja je izgubila od Srbije sa 27 poena razlike na Evrobasketu, izbacila je u četvrtrfinalu Sloveniju, a spektakularni 29-godišnji Ponitka ostvario je tad afantastičan učinak:

Uz 26 poena (šut iz igre 8/16, od toga trojke 5/12), imao je i 14 skokova (sve u odbrani), deset asistencija, ali i tri osvojene lopte.

U istoriji šampionata "starog kontinenta" samo su dva igrača uspela da ostvare tripl dabl.

Najpre Toni Kukoč, u dresu Hrvatske 1995, kada je pored 15 skokova, ostvario i 12 skokova i 11 asistencija u pobedi protiv Finske od 92:77, te onda je Rumun Andrej Mandake 2017. imao 14 poena, 10 skokova i 11 asistencija u porazu od Crne Gore sa 86:69.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)