NIKOLA JOKIĆ ZABRINUO DENVER: Ni navijači, ni NBA liga nisu ovo očekivali

Novosti online

07. 10. 2022. u 19:46

NIKOLA Jokić je posle bravura u dresu Srbije stigao u Denver pred početak nove NBA sezonu, ali ga je u klubu zadesio peh.

НИКОЛА ЈОКИЋ ЗАБРИНУО ДЕНВЕР: Ни навијачи, ни НБА лига нису ово очекивали

Nikola Jokić foto arhiva VN

Naime, srpski as je u prvom kontrolnom meču, u porazu protiv Oklahome, doživeo povredu zgloba ruke.

Iako su se njegovi Nagetsi oprezno ophodili prema tome, delovalo je, bar po dosadašnjim informacijama američkih medija, da Jokićeva povreda nije ozbiljnije prirode.

Međutim, stvari izgleda da ne stoje tako.

Kako javlja Majk Singer, novinar "Denver posta", Nikola Jokić neće igrati ove noći protiv Bulsa.

Reprezentativac Srbije nije ni otputovao sa ekipom Nagetsa u Čikago.

Prema Singerovim informacijama iz kluba, "u stručnom štabu nisu videli razlog zašto da Jokića (u ovom, povređenom stanju) vode na jedno gostovanje posle kog se ekipa odmah vraća u svoj grad".

Imajući u vidu šta se sve ekipi iz Kolorada dešavalo u prethodnih godinu i po dana,  ova situacija brine navijače tima iz Kolorada, o čemu svedoče i pojedini komentari na pomenutu objavu američkog novinara.

Ipak, ako se uzme u vidu da se ne očekuje duže odsustvo Jokića, onda pristalice Nagetsa imaju daleko više razloga da se raduju novoj sezoni.

Pre svega, zbog toga što se desio dugo čekani povratak dva startera, Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, ali i što je u ekipi i novi član početne postave, Kentavius Koldvel Poup, koji bi svojom svestranošću trebao da značajno pomogne u odbrani.

Denver će odigrati ukupno pet kontrolnih utakmica do početka novog NBA šampionata, a kako je ranije najavljeno iz kluba, Jokić, koji se prilično istrošio igrajući tokom leta za Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket, a potom i na Evrobasketu, te Marej i Porter Mlađi "neće igrati baš svaki pripremni meč", pa možda tako i treba posmatrati ovu odluku da srpski as ne ide u Čikago.

Podsetimo, u ekipi iz Kolorada ovih dana vlada izuzetno raspoloženje, kako zbog velikog broja (kvalitetnih) pojačanja koje je uprava dovela, tako i zbog uverenja da se, uz povratak oporavljenih asova, može i boriti za titulu. Naravno, sve to je začinjeno i nekim zanimljivim scenama, poput one kada je trener Denvera, Majkl Meloun "isprozivao" Jokića zbog odbrane, ali mu Srbin nije ostao dužan, mada je više "potkačio" američke novinare nego svog stretega.

Kada počinje NBA sezona i kakav je raspored Denver nagetsa?

Nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt voriors - Los Anđeles lejkers.

Što se Nagetsa tiče, njihov predsezonski program glasi ovako: meč protiv Oklahome je arhiviran, zatim u ponoć između petka i subote sledi duel protiv Čikaga, potom u utorak u 1 sat protiv Feniksa, u četvrtak od 2.30 protiv Klipersa, te u subotu od 2 protiv Golden Stejta.

Prvi takmičarski meč Denver nagetsi igraju u četvrtak, 20. oktobra, sat iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će dočekati Jutu džez.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i minule sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o potonjem plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poena po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili