AMERIKA PRISTALA NA RUSKI USLOV: Rusija oslobodila američku košarkašku zvezdu iz zatvora, obavljena razmena - evo zbog koga je ona na slobodi

Novosti online

08. 12. 2022. u 14:16 >> 14:45

AMERIČKA košarkašica Britni Grajner, osuđena u Rusiji zbog šverca droge, od danas je slobodna, javlja Si-En-En (CNN).

АМЕРИКА ПРИСТАЛА НА РУСКИ УСЛОВ: Русија ослободила америчку кошаркашку звезду из затвора, обављена размена - ево због кога је она на слободи

FOTO: Tanjug/AP

Taj američki medij je javio da je Grajnerova razmenjena za Viktora Buta, trgovca oružjem, koji se nalazio u zatvoru u SAD.

Nedugo po objavljivanju ove vesti, rusko Ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je da je do razmene došlo na aerodromu u Abu Dabiju, te da se "posle razmene But vratio u domovinu".

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden je, u pratnji saradnika, ali i supruge američke košarkašice, razgovarao telefonom sa oslobođenom Grajnerovom, o čemu je svetska javnost obaveštena preko Tviter naloga prvog čoveka SAD.

Amerikanci su, podsetimo, Buta nazvali "trgovcem smrti", a bivšeg sovjetskog oficira su pre deset godina osudili na 25 godina zbog "zavere da ubija Amerikance, nabavlja i prodaje protivavionske rakete i pruža materijalnu podršku terorističkim organizacijama". Zvanična Moskva je tu presudu nazvala neosnovanom i ostrašćenom, a sam But je sve vreme tvrdio da je nevin.

Sa druge starne, Grajnerova je ranije ove godine osuđena na devet godina zatvora jer je u Rusku Federciju donela zabranjeno ulje kanabisa. Ona je uz to morala da plati i kaznu od milion rubalja, što je oko 16.000 evra.

Britni Grajner, velika zvezda američke košarke, a pre svega VNBA lige, uhapšena je u februaru 2022. na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, jer je imala bočice sa raznim tečnostima koje se koriste umesto klasičnih, nikotinskih cigareta, a među njima je bilo i ulje hašiša.

Ono je zabranjeno po ruskim propisima, a čuvena košarkašica se pravdala da je bila svesna da to ne sme da donosi u Rusiju, ali da je u žurbi greškom ubacila to u svoju torbu.

Britni Grajner je dvostruka olimpijska šampionka s reprezentacijom SAD.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije