"JEDNA STVAR MI POSEBNO TEŠKO PADA", Varda: Smeta mi toliki broj stranaca u Partizanu

Novosti online

08. 12. 2022. u 17:03

FOKUS evropske košarkaške javnosti usmeren je u Beograd, gde prvi put evroligaški duel igraju Partizan i Crvena zvezda, a nekadašnjem košarkašu crno-belih zasmetao je jedan detalj.

ЈЕДНА СТВАР МИ ПОСЕБНО ТЕШКО ПАДА, Варда: Смета ми толики број странаца у Партизану

Aba liga / Dragana Stjepanovic

Crvena zvezda pred duel 12. kola ima jednu pobedu više od crno-belih, a ujedno i pobedu u prvom ovosezonskom derbiju. Duel je analizirao i nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda.

U razgovoru za "Sport klub" rekao je da će duel odlučivati nijanse.

- Svi apostrofiraju te duele kao nešto posebno, pominju istoriju, značaj takmičenja, pa nikada do sada, nabraja se beskonačno. A zapravo, nema velike razlike u intenzitetu i kvalitetu kada su u pitanju Partizan i Zvezda. Bilo da je to ABA liga, domaće prvenstvo, nacionalni Kup ili Evroliga. Mislim da je blagi favorit onaj ko je domaćin, kao što je bilo nedavno u njihovom okršaju u okviru regionalne lige. Tada su slavili crveno-beli, nadam se da su na redu crno-beli. Kako ’izgledaju’ jedni i drugi, odlučivaće nijanse, pa i čijih navijača ima više na tribinama, rekao je Ratko Varda, koji je potom prokomentarisao i crveno-bele:

Foto: Nebojsa Parausic

- Novi trener je preporodio crveno-bele, drugačiji su u odnosu na prethodni period sa Vladom Jovanovićem. Autoritet jednog Duška Ivanovića, njegovi principi, radna i ostala disciplina, taj pečat se vidi u svim segmentima. A onda slušam, kada je stigao u Zvezdu, razne priče onih ’sveznajućih’ tipa da ’uništava i maltretira’ količnom rada. I gotovo po pravilu, takve izjave daju oni koji u karijeri nisu imali ’d’ od dodira sa takvim načinom rada.

On je potom otkrio šta mu teško pada kada je Partizan u pitanju.

- Kada je reč o Partizanu, koji volim i navijam više od tri decenije, od trenutka kada sam kao klinac kročio u klub, ima nešto što mi lično teško pada. U timu nema domaćih igrača sa značajnijom rolom u rotaciji. Meni smeta toliki broj stranaca u Partizanu, a nisam nikakav rasista, taman posla. Pa, veći deo košarkaškog života, negde po belom svetu, bio sam u koži stranca i niko me nije gledao popreko zbog te činjenice, ali se u takvim sredinama poštovao i domaći igrač, rekao je nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda koji je dres crno-belih nosio u periodu od 1996. godine do 2001.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)