FILIPOVSKI HIT IZJAVOM OSLIKAO VAŽNOST DERBIJA: Kada se dete rodi prvo se određuje za koga navija

Novosti online

08. 12. 2022. u 19:06

TEMA medija u Srbiji, ali i Evropi jeste "večiti derbi" u košarci koji će prvi put biti odigran u Evroligi, a pobedom bi crno-beli mogli da stignu rivala na tabeli elitnog evropskog takmičewa.

ФИЛИПОВСКИ ХИТ ИЗЈАВОМ ОСЛИКАО ВАЖНОСТ ДЕРБИЈА: Када се дете роди прво се одређује за кога навија

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

Postao je gotovo pa običaj da duel "večitih" nosi dosta tenzija za sobom, a o tome je govorio i nekadašnji trener Partizana, Sašo Filipovski, koji je iz svoje vizure govorio o pripremi za duele protiv najljućeg rivala.

- Uprkos tome što se taj meč igrao za vreme korone i što nismo imali podršku navijača, ostao mi je u lepom sećanju. Na kraju smo imali šut za pobedu, ali ga nismo pogodili. U Kupu smo vodili skoro celu utakmicu, pa izgubili u poslednjem minutu. Zašto bih imao loša sećanja na prošlost? Biram lepe momente - rekao je slovenački stručnjak za portal "Basketball Sphere".

Na zanimljiv način Filipovski je oslikao važnost ovog meča.

- Taj meč je zaista poseban, uvek bude velika mobilizacija svih koji vole košarku u Srbiji. Kada se beba rodi u Srbiji, prvo se odredi da li će navijati za Crvenu zvezdu ili Partizan, pa tek onda dobije ime. Zato se ta utakmica razlikuje od svih drugih.

Smatra Slovenac da je prednost crno-belih domaći teren.

- Poslednji poraz će pokrenuti igrače, tu je prednost Partizana. Poraz je jedna od najvećih motivacija. Samopouzdanje je na strani Zvezde - kaže ovaj trener.

Nada se da će sve proći bez incidenta.

- Neka pobedi bolji, bez incidenata i mržnje. Neka sve bude u velikom sportskom duhu, neka pobedi košarka koja spaja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)