NIKOLA JOKIĆ U CENTRU PAŽNJE: Jeziva, loša i nešto bolja NBA vest iz Denver nagetsa

Novosti online

24. 01. 2023. u 21:23

NIKOLA Jokić je bio i ostao glavna zvezda Denver nagetsa, ali pohod te ekipe na NBA titulu ovih dana doživljava udare.

НИКОЛА ЈОКИЋ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ: Језива, лоша и нешто боља НБА вест из Денвер нагетса

FOTO: Tanjug/AP

Najjeziviji deo tih dešavanja "Novosti" su vam tokom jučerašnjeg dana javile, i to u vidu priče o tome kako je jedan od tri najvažnija igrača ekipe iz Kolorada, Majkl Porter junior, do daljnjeg van tima jer je njegov mlađi brat - ubio jednu osobu, pod uticajem alkohola.

Nova loša vest je potom zadesila nagetse:

Kako javlja Majk Singer, novinar "Denver posta", rezervni a za ekipu vrlo važan plejmejker dok se u potpunosti ne oporavi "druga zvezda kluba", Džamal Marej, "Bouns" Hajlend - doživeo je priličan peh.

On je u nedeljnom porazu od Oklahome, prvom posle devet uzastopnih trijumfa, rano u četvrtoj četvrtini otišao na klupu jer je "osetio nelagodu". Tako je to tada rekao pomoćni trener, a vršilac dužnosti šefa stručnog štaba u odsustvu bolesnog Majkla Melouna, Dejvid Adelman.

Međutim, na današnjem jutarnjem zagrevanju u Nju Orleansu, Hajlend nije učestvovao. Ispostavilo se da je povredio prst i pitanje je kada će moći ponovo da igra.

"Bouns" ne samo da voli da daje trojke sa osam, devet metara, ili da atraktivno proigrava klupske kolege...

... a ni alej-up dodavanja sa polovine terena mu nisu strana...

... već je od svih prošle godine draftovanih NBA igrača, a izabran je kao 26. pik, trenutno drugi po datim trojkama, drugi po procentu ubačenih dalekometnih šuteva, osmi po broju poena, a deveti po asistencijama.

Ipak, posle dve nimalo priajtene vesti za Denver nagetse, ohrabrujuće je da je Nikola Jokić prisustvovao šuterskom treningu u utorak ujutru po lokalnom vremenu u Nju Orelansu, a tom treningu je prisustvovao i trener Meloun.

Još uvek nema zvaničnog obaveštenja kluba iz Kolorada da li će srpski as moći da igra protiv neugodnih Pelikansa, četvrtih u Zapadnoj konferenciji, uz samo šest poraza na svom terenu ove sezone.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

"Nikola Jokić stats" je pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje 25,1 poen po NBA meču, uz 11 skokova i 9,9 asistencija po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića je krenula na gostovanja. Najpre igra meč u pomenutom Nju Orleansu (sreda, dva sata po našem, srednjoevropskom vremenu), pa dan kasnije sledi gostovanje ništa manje lakšem rivalu, Milvokiju (u istom terminu). Posle duela sa dvostrukim MVP-em, Janisom Adetokumbom, Jokić će morati na još jednog velikog takmaca, Džoela Embida, protiv čije Filadelfije nagetsi kao gosti igraju u subotu od 21 sat po našem vremenu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna