BES U EKIPI NIKOLE JOKIĆA: Denver ovo više neće da trpi (VIDEO)

Novosti online

06. 02. 2023. u 22:13

NBA liga ulazi polako u najzanimiljviji deo uvodne faze šampionata, kada se kristališu stvari ko će u plej-of i s koje pozicije, a Denver nagetsi, čija je prva zvezda aktuelni, dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokić, nalazi se u problemima.

БЕС У ЕКИПИ НИКОЛЕ ЈОКИЋА: Денвер ово више неће да трпи (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Ne samo da Jokić zbog stegnutosti tetive kolena nije igrao minule noći u Minesoti, već je ekipa bila i lišena pomoći Džamala Mareja ("ima više manjih povreda", kako je to otkrio trener Majkl Meloun), ali i još dvojice startera, Arona Gordona i Kentaviusa Koldvel-Poupa.

Ubedljiv poraz od Timbervulvsa koji se dogodio zato i nije bio neočekivan, ali je Melouna posebno iznervirao trenutak kada se protiv Atlante, dan ranije u Koloradu, povredio pomenuti Koldvel-Poup, koji je od dolaska ovog leta izrastao u izuzetno bitnog člana ekipe.

Naime, "KCP" je šutirao s distance, "u njega" je utrčao igrač rivala, Ej-Džej Grifin, postavio svoje stopalo na mesto gde je trebalo da doskoči košarkaš Denvera, koji je zbog toga morao svoju nogu da ispruži i - tom prilikom je izvrnuo zglob.

A na sve to, ne samo da nije dosuđena nesportska lična greška Grifinu, već je sudija Rodni Mot objasnio da je Koldvel-Poup odglumio čitavu situaciju, koju i vi možete pogledati u video-snimku:

Posle poraza od Minesote, u noći između nedelje i ponedeljka, Majkl Meloun se osvrnuo na ovu situaciju, prilikom navođenja ko je i zašto sve odsustvovao s te utakmice:

- Nama "KCP" istegne ligamente skočnog zgloba i to dok je fauliran, a pritom taj faul nije uopšte sviran, a trebalo je da bude namerna lična greška. Jer, tako piše u pravilima, to se dosuđuje kada nekome ne dozvolite da se prirodno "prizemlji" posle skoka! - besan je bio trener Denvera, dodajući da se nada da će se "svi povređeni brzo oporaviti jer su Nagetsi potpuno drugačiji tim kada su im svi članovi spremni".

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,8 poena po NBA meču, uz 11,3 skoka i 10,1 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeću utakmicu igra opet protiv Minesote, i to sredu od 4 sata po srednjoevropskom vremenu, u Denveru, posle čega za Nagetse slede tri gostovanja - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu