MARINA MALJKOVIĆ PRED HRVATSKU: ''Očekuje nas težak meč...''

Novosti online

07. 02. 2023. u 13:25

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas da očekuje težak meč protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Srbija će u četvrtak dočekati selekciju Hrvatske u Hali sportova "Ranko Žeravica". Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli E grupe sa četiri boda, ali ima meč manje.

МАРИНА МАЉКОВИЋ ПРЕД ХРВАТСКУ: Очекује нас тежак меч...

FOTO: FIBA

- Prva i najvažnija stvar je da je ženska reprezentacija Srbije svojim uspesima dala veliki podstrek svim državama bivše Jugoslavije. BiH je igrala na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, dok je Slovenija domaćin predstojećeg EP. Severna Makedonija pravi dobre rezultate u mlađim kategorijama. Očekuje nas težak meč protiv Hrvatske. Dve ekipe sa dosta karaktera. To će biti prava takmičarska utakmica dve ekipe, koje žele da se nadmeću - izjavila je Maljkovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ona je podsetila da je Srbija aktuelni evropski šampion, ali je u našem timu došlo do smene generacija.

- Ove mlade igračice su na SP pokazale da mogu na svojim leđima nose teret, koje su im postavile prethodne generacije. Te generacije su napravile najveće uspehe za našu žensku košarku poslednjoj deceniji. Ove godine se navršava 100. godišnjica košarke u Srbiji. Da se u prethodnih 100 godina uložilo više u žensku košarku možda bi bilo i više medalj. - rekla je ona

Maljkovićeva je istakla da je glavni cilj plasman na EP.

- Mi smo aktuelne evropske prvakinje, ali moramo da izborimo plasman na naredni EP. Imamo novu generaciju, koja mora da pokaže kvalitet. Spremne smo i fokusirane na ono što dolazi. Ako uspemo da pobedimo, kvalifikaćemo se na EP. Kontinuitet velikih takmičenja je dostignut. Ovo jeste nova generacija, ali verujem da ima kvalitet - rekla je selektorka.

Košarkaški savez Srbije i Institut za ženski sport organizovali su danas perfomans modnog stilizovanja košarkašica Srbije. Specijalni gosti ovog događaja su bili poznati francuski frizer Tomas Žirar i Tijana Ilić iz Beograda. Oni su kroz svoj performans pomogli da se svi suprotstave rodnim stereotipima i da se pokaže kako sportistkinje izgledaju van terena.

- Odlučila sam da napravim izlet i da pronađem talente među frizerima. Odlučila sam da spojim ta dva talenta, a oni su došli da se pozabave našim reprezentativkama, njihovim stilom i frizurama. Želja mi je da svima pokažem da su košarkašice posle treninga sasvim obične devojke, žene kao i sve druge. Želimo da razbijemo stereotipe - rekla je Marina Maljković, koji je osnivač Instituta za ženski sport.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik veruje u novu pobedu našeg tima.

- Čeka nas veoma ozbiljni meč. Spremne smo i fokusirane smo na ono što dolazi. Ekipa Hrvatske sigurno dolazi motivisana, ali verujem da uz pomoć publike možemo da ih pobedimo. Hrvatska ima promenjen tim, pošto su sada pojačane naturalizovanom Amerikankom. Neće biti lako, ali verujem u pobedu - istakla je Tina Krajišnik i dodala da je srećna što je organizovan performans kao podrška ženskom sportu. 

Srpska košarkašica Maja Škorić je istakla da veruje u pobedu našeg tima protiv Hrvatske.

- Hrvatska sada ima drugačiji tim od onog protiv koga smo igrali prošle godine. Imaju novu igračicu, ali verujem da ćemo ih pobediti. Nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača i da ćemo uživati - dodala je Škorićeva.

Srpska košarkašica Aleksandra Crvendakić ponovila je da je Srbija favorit protiv Hrvatske.

- Od nas su uvek velika očekivanja. Očekuje nas dobra utakmica, ali se nadam pobedi. Verujem da će doći dosta navijača da nas podrži -  istakla je ona.

Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za EP odigrati 12. februara u gostima protiv Bugarske. Pobednik grupe plasiraće se na EP kao i četiri najbolje plasirane selekcije. EP će biti održano od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu.

BONUS VIDEO: MILIONI ZA KOBIJEV DRES: Potraga za novim vlasnikom na aukciji u Njujorku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)